Milić: Dijalog na visokom nivou za reformu pravosuđa

Milić je razgovarao direktorom Kancelarije Američke Vlade za Južnu i Srednju Evropu Džonatanom Morom
0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.06.2014. 18:14h

U Crnoj Gori potrebno je realizovati dijalog na visokom političkom nivou, kako bi konačno bila zaokružena priča o reformi pravosudnih organa i izborima u pravosudnim institucijama, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić.

Milić je razgovarao direktorom Kancelarije Američke Vlade za Južnu i Srednju Evropu Džonatanom Morom, a sastanku su prisustvovali i predsjednik Kluba poslanika SNP u Skupštini Aleksandar Damjanović i šef ekonomsko-političkog odjeljenja Ambasade SAD u Podgorici Džon Kuni.

Milić i Damjanović ukazali su na neophodnost postizanja mjerljivih rezultata u svim oblastima pregovora sa Evropskom unijom, kao i da mora biti omogućeno institucionalno djelovanje nadležnih državnih organa, i konstituisanje svih instanci koje će biti garant implementacije zakona i sprovođenja odgovarajućih mjera.

"Potrebno je realizovati dijalog na visokom političkom nivou, kako bi se i konačno zaokružila priča o reformi pravosudnih organa i izborima u pravosudnim institucijama u Crnoj Gori, jer jedino tako možemo govoriti o demokratskom društvu zasnovanom na vladavini prava", rekao je Milić, saopšteno je iz SNP-a.

Milić i Damjanović su sa sagovornicima, razmijenili mišljenja o aktuelnoj političko ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i jugoistočnoj Evrope, sa posebnim akcentom na evropske integracije zemalja zapadnog Balkana, složenu ekonomsku situaciju i probleme koji opterećuju građane i na nedavno završene lokalne izbore u Crnoj Gori.

"Sagovornici su se složili da fokus treba staviti na sve reforme koje su neophodne u procesu integracija Crne Gore kao i na regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose, u cilju prevazilaženja problema, posebno u dijelu vladavine prava i borbe protiv korupcije", navodi se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: