Đukanović u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj

Predviđen je sastanak Đukanovića sa predstavnicima Zajednice Crnogoraca u Hrvatskoj
119 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2014. 07:06h

Predsjednik crnogorske Vlade Milo Đukanović danas će boraviti u zvaničnoj posjetu Hrvatskoj, na poziv premijera Zorana Milanovića.

Pored susreta sa Milanovićem, Đukanović će razgovarati sa predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.

"Posjeta će biti prilika za razgovore sa državnim vrhom Hrvatske o pitanjima od značaja za unapređenje odnosa dviju država, o daljoj saradnji i podršci Hrvatske Crnoj Gori u procesu njene u NATO i EU, kao i za razmjenu mišljenja o temama od regionalnog i šireg značaja", kaže se u saopštenju.

Predviđen je sastanak Đukanovića sa predstavnicima Zajednice Crnogoraca u Hrvatskoj.

Đukanović će u ponedjeljak boraviti u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini (BiH), na poziv predsjedavajućeg Savjeta ministara Vjekoslava Bevande.

Đukanović će se u Sarajevu sastati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i sa članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Željkom Komšićem, sa čelnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH – predsjedavajućim Predstavničkog doma Miloradom Živkovićem, i predsjedavajućim Doma naroda Draganom Čovićem.

Predviđen je razgovor sa zamjenikom predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

"Đukanović će razgovarati sa najvišim zvaničnicima BiH o dinamiziranju ekonomskih i ukupnih odnosa, kao i o razmjeni iskustava u procesu evropske i evroatlantske integracije", saopšteno je iz Vlade.

Posjete Đukanovića Hrvatskoj i BiH su, pored saradnje na bilateralnom planu, potvrda posvećenosti Crne Gore dobrosusjedskoj politici i jačanju regionalne stabilnosti, što je dodatni podsticaj i za ispunjavanje zahtjevnih obaveza u procesu evropskih i evroantlantskih integracija.

Bonus video: