DIK odbio prigovore DPS-a: Ponovo glasanje na tri mjesta u DG

Pravo da ponovo glasaju, najvjerovatnije već naredne nedjelje, imaće 750 građana upisanih na tim biračkim mjestima
77 pregleda 14 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Savo Prelević
izbori, glasanje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.05.2014. 18:11h

Državna izborna komisija (DIK) odbila je prigovore danilovgradskog odbora Demokratske partije socijalista na odluku Opštinske izborne komisije da se na tri biračka mjesta u tom gradu ponove izbori.

Predsjednik DIK-a Ivan Kalezić kazao je "Vijestima" da je odluka danilovgradskog OIK-a da se na biračkim mjestima 32 - Lazine, 9 - Gostilje i 19 - Kujava, ponovo izbori, ostala na snazi.

Danilovgradski OIK je ranije, odlučujući po prigovorima Socijalističke narodne partije(SNP), odlučio da se na tim biračkim mjestima ponovo izbori.

Pravo da ponovo glasaju, najvjerovatnije već naredne nedjelje, imaće 750 građana upisanih na tim biračkim mjestima.

DPS je, prema preliminarnim rezulatima, osvojio apsolutnu vlast na lokalnim izborima u Danilovgradu sa mandatom više u odnosu na tri opozicione liste, i to zahvaljući prelivanju glasova od Srpske liste koja nije prešla cenzus. Osim toga, da je koalicija SDP-Pozitivna osvojila 10 glasova više, odnosno da je SNP zaokružilo 14 birača više, DPS ne bi imao aposolutnu većinu.

Predstavnici SNP-a prije par dana utvrdilli su više od 18 nepravilnosti na 18 biračkih mjesta u Danilovgradu, ali su podnijeli prigovore samo za one nepravilnosti za koje je zakonom imperativno propisano raspuštanje biračkih odbora, imenovanje novih i ponavljanje glasanja.

Oni su, kontrolom izbornog materijala, na biračkom mjestu 32 Lazine, u glasačkoj kutiji pronašli više ubačenih listića, nego što je evidentirano glasača..

Bonus video: