Četvrti To Be Secure (2BS) Forum biće otvoren u petak u Budvi

Četvrti 2BS Forum će se baviti nekim od najvećih izazova i prijetnji po međunarodnu i regionalnu bezbjednost u ovoj deceniji
103 pregleda 2 komentar(a)
2BS Forum, Foto: Screenshot (2bs.me)
2BS Forum, Foto: Screenshot (2bs.me)
Ažurirano: 29.05.2014. 14:48h

Četvrti To Be Secure (2BS) Forum biće otvoren u petak, 30. maja u Budvi, u 10 sati, u hotelu Splendid u Bečićima.

Forum će otvoriti predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Sue K. Braun i predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera.

Pod nazivom „NATO u 21. vijeku: Moderni izazovi i nova područja djelovanja“, četvrti 2BS Forum će se baviti nekim od najvećih izazova i prijetnji po međunarodnu i regionalnu bezbjednost u ovoj deceniji.

Pored ovih pitanja diskutovaće se i o NATO politici otvorenih vrata, Avganistanu nakon povlačenja međunarodnih trupa krajem 2014. godine, borbi protiv terorizma, kao i o mnogim drugim važnim pitanjima iz oblasti bezbjednosti.

Osim otvaranja, prvog dana Foruma, biće održani i paneli: Budućnost NATO proširenja, Avganistan nakon 2014: uspon ili pad? i Rat protiv terorizma: naučene lekcije i budući izgledi.

Organizator 2BS Foruma je Atlantski savez Crne Gore, pokrovitelj je Vlada Crne Gore, dok su tradicionalni partneri ovog foruma NATO i Ambasada SAD u Podgorici.

Bonus video: