Sekulić: Pokretanje parlamentarne istrage bi bilo neprimjerno

"To je pokušaj da se spasu partijske fotelje predsjednika Pokreta za promjene, Nove srpske demokratije i Miodraga Lekića, kao predsjednika družine nazvane DF"
5 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.05.2014. 13:20h

Pokretanje parlamentarne istrage o neregularnostima na lokalnim izborima bilo bi neprimjerno ali, ukoliko dođe do toga, Demokratska partija socijalista (DPS) će se odazvati i učestvovati u njenom radu, poručio je poslanik te stranke, Predrag Sekulić.

"Vijesti" su objavile da Demokratski front (DF) razmatra mogućnost da, od ostalih opozicionih stranaka i Socijaldemokratske partije (SDP), zatraži pokretanje parlamentarne istrage o neregularnostima na lokalnim izborima.

Sekulić je rekao da je to nešto već viđeno.

"To je nešto već viđeno kada je u pitanju DF i kolege iz opozicije. Nakon još jednog poraza pokušavaju to pred svojim biračima i donatorima da opravdaju tako što će pokrenuti parlamentarnu istragu da bi se nakon nje, još jednom utvrdilo da su izgubili izbore", kazao je Sekulić agenciji Mina.

On je rekao da nije problem da se pokrene parlamentarna istraga, ukoliko je opoziciji cilj da im to bude potvrda da nijesu osvojili onoliko glasova koliko su obećavali donatorima i građanima.

To, smatra Sekulić, neće imati nikakve domete kada su u pitanju rezultati lokalnih izbora u Crnoj Gori.

"To je pokušaj da se spasu partijske fotelje predsjednika Pokreta za promjene, (Nebojše Medojevića), Nove srpske demokratije (Andrije Mandića) i Miodraga Lekića, kao predsjednika družine nazvane DF", rekao je Sekulić.

Upitan da li bi DPS učestvavao u radu parlamentarne istrage, Sekulić je odgovorio da bi bilo neprimjeno pokretati ikakve istrage ali da će, ukoliko dođe do toga, učestvovati.

"Kako da ne nećemo. Ukoliko kolegama bude potrebna još jedna potvrda da su izgubili izbore DPS je uvijek tu", rekao je Sekulić.

On je podsjetio da je pola prošle godine proteklo u radu na izbornim zakonima "kako bi oni opravdali svoj poraz na predsjedničkim izborima".

"Ukoliko ćemo svaki put da idemo i razgovaramo vezano za rezultate izbora, nema problema", zaključio je Sekulić.

Bonus video: