SNP Danilovgrad: I precrtani listić brojan kao glas za DPS

Nosilac liste SNP-a u Danilovgradu Spasoje Peđa Kovačević pojasnio je da su predstavnici te partije utvrdili nepravilnosti na 18 biračkih mjesta
81 pregleda 27 komentar(a)
glasački list Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
glasački list Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 28.05.2014. 23:26h

Predstavnici danilovgradskog SNP-a predali su juče Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) četiri prigovora zbog nepravilnosti koje su evidentirali uvidom u izborni materijal, a za koje je, kako tvrde, zakonom imperativno propisano poništavanje glasanja.

Nosilac liste SNP-a u tom gradu Spasoje Peđa Kovačević pojasnio je da su predstavnici te partije utvrdili nepravilnosti na 18 biračkih mjesta, ali da su se opredijelili da prigovor podnesu samo za ona, za koje je zakonom imperativno propisano raspuštanje biračkih odbora, imenovanje novih i ponovno glasanje na tim biračkim mjestima.

Istakao je da se prigovori odnose na biračka mjesta Lazine (upisano 537 birača, a glasalo 473), gdje je evidentirano više glasačkih listića u kutiji, od broja izašlih birača, zatim Gostilje, Kujava ali i još nekoliko, na kojima su pronađeni nevažeći listići, a koji su računati u korist DPS-a i LP-a.

"U Gostilju je podnijeto 10 zahtjeva za glasanje putem pisma, 10 birača je glasalo van biračkog spiska, a u izvodu iz biračkog spiska za glasanje putem pisma potpisano je 6 birača. U Kujavi je zahtjeve za glasanje pismom podnijela nepismena osoba i obilježeni su otiscima, a u izvodu iz biračkog spiska za glasanje putem pisma evidentiran je potpis za tri takva birača. Četvrti prigovor odnosi se na 9 nevažećih listića, koji su prebrojani u korist DPS-a", kazao je on.

Kovačević je istakao da očekuju od OIK-a da jednoglasno prihvati prigovore.

Kovačevič je među nepravilnostima našao i, primjera radi, glasački listić, na kom je, hemijskom olovkom pecrtana lista pod brojem 4 - "Za evropski Danilovgrad - Milo Đukanović", a koji je tretiran kao važeći u korist DPS-a.

Podršku SNP-u, da otkloni nepravilnosti, juče su dali nosioci lista DF-a i koalicije SDP-PCG Željko Savović i Ranko Jovović.

Savović je kazao da u potpunosti podržava napore SNP-a i da apsolutno vjeruje u nalaz koji su oni našli.

Predsjednik OO DPS-a dr Miodrag Đurović kazao je juče da predstavnici te partije, koji su nakon SNP-a imali uvid u kompletan birački materijal, nijesu evidentirali nikakave nepravilnosti.

Bonus video: