Đukanović: Vlast u Podgorici biće formirana bez problema

Đukanović je rekao i da bi rezultati lokalnih izbora mogli blagotvorno djelovati na funkcionisanje vlasti na državnom nivou
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2014. 17:18h

Premijer i lider DPS Milo Đukanović izjavio je za Atlas TV da očekuje da će vlast u Podgorici biti formirana brzo, bez problema.

"Ne vidim ozbiljnije probleme da se u narednih nekoliko dana ne iskreiraju aranžmani koji će garantovati da se u kratkom roku uspostavi vlast u Podgorici", rekao je Đukanović i dodao da su rezultati lokalnih izbora potvrdili snažnu dominaciju DPS-a.

Đukanović je rekao i da bi rezultati lokalnih izbora mogli blagotvorno djelovati na funkcionisanje vlasti na državnom nivou i dodao da ne vjeruje da će biti vanrednih parlamentrnih izbora.

"Učinilo mi se u određenom trenutku, uoči lokalnih izbora, prije svega zahvaljujući propagandi jednog dijela antivladinih medija i opozcije da je dio javnosti povjerovao da je, vjerovatno, zbog posljedicae konomske krize realno da dođe do neke ozbiljnije prekompozicije političke scene Crne Gore. Rezultati izbora su potpuno odbacili tu ideju, demantovali takva očekivanja i potvrdrili odnos snaga koji je od ranije poznat", rekao je Đukanović za Atlas TV.

On je dodao da vjeruje da će oni koji su se, kako je rekao, malo zanijeli tom opozicionom euforijom i pomislili da bi, možda, trebalo razmišljati o nekim drugačijim aranžmanima, nakon izbora, sada imati više nego dovoljno argumenata da se presaberu i okrenu daljoj saradnji sa DPS-om radi očuvanja stabilnosti i evroatlanskog puta Crne Gore.

Bonus video: