Danilović: Opozicija da ne nasijeda na plan DPS-a

Danilović je damantovao spekulacije da pojedini odbornici DF-a razmišljaju da postanu nezavisni odbornici
68 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2014. 19:09h

Funkcioner Dmeokratskog fronta (DF) Goran Danilović pozvao je opozicione stranke da ne nasjedaju na unaprijed pripremljeni plan DPS-a o ponavljanju izbora na nekim biračkim mjestima i dobro razmisle da li će opštinskim i Državnoj izbornoj komisiji podnijeti prigovore o nepravilnostima tokom glasanja.

On je demantovao tvrdnju DPS-a da je ostvario istorijski rekord u broju osvojenih glasova u Podgorici, jer je opozicija zbirni imala mnogo više i pozvao SDP da sam kaže da li u njeni glasovi stvarno opozicioni.

“Prije lokalnih izbora kada smo, uz nevoljni pristanak DPS-a, dobili set izbornih zakona, DF je rekao da opozicija može da pobijedi, ali su joj neophoden ubjedljive pobjede da bi ih sačuvala. U ove izbore smo vrlo svjesno ušli iako je potpuno obesmišljen Zakon o finansiranju političkih partija, koji Vlada nije željela da primjenjuje. Obesmislili su i Zakon o izboru odbornika i poslanika. Čujemo ovih dana kako je sve bilo u redu, kako mi nismo imali prigovore i kako smo potpisali zapsinike. To ne znači ništa, jer smo imali mnogo prigovora na pojedinim biračkim mjestima i sada nas čikaju da na osnovu toga napravimo prigovore OIK u nepromijenjenom sastavu, da se eventualno žalimo DIK-u u nepromijenjom sastavu, pa da oni možda dođu i do 32. mandata. Plan je napravljen ranije i mi znamo za njega. Pozivamo i druge da budu vrlo oprezni”, kazao je Danilović.

On je rekao da će razmisliti da li će podnijeti primjedbe, jer je “očigledno da je neko za svaki slučaj namještao takve nepravilnosti da se moraju ponoviti izbori čak i kod ovakvog sastava OIK”.

“DPS je saopštio kako su u Podgorici napravili najbolji rezultat svih vremena - 49.000 osvojenih glasova. Pozivam ih da saberu opozicione glasove, pa će vidjeti da su DF, SNP i polovina glasova iz kvore Evropskog lica Podgorice, koja pripada, recimo, Pozitivnoj osvojila više glasova od DPS-a u Podgorici. Đukanovića pozivamo da sabere, bez glasova SDP-a koji treba da odluči na koju će stranu, 30.000 glasova DF-a, više od 14.000 SNP-a i 4.700 Pozitivne.

On je rekao da DF ima obavezu sa 17 odborničkih mandata da pokrene razgovore o formiranju vlasti “sa svima koji nijesu u predizbornoj koaliciji DPS-a”.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

“Nećete to dugo čekati, taj poziv će uslijediti u narednih nekoliko dana”, kazao je Danilović.

On je damantovao spekulacije da pojedini odbornici DF-a razmišljaju da postanu nezavisni odbornici i time pompognu DPS-u.

“Nisam čuo za to, ali mi imamo spekulacije da od 29 odbornika DPS-a su bar trojica nevoljno u toj priči, zato što im se prijeti. Nadam se da onog trenutku kda se bude pravila nova vlast bar na tu trojicu neće računati. Svi znamo koliko je ko osvojio, svi znamo za iskutvo Nikšića i niko ne želi da se to iskustvo ponovi”, kazao je Danilović.

On je rekao da SDP treba sam da kaže da li su glasovi njihovi glasovi na lokalnom nivou stvarno glasovi opozicije.

Galerija

Bonus video: