Đukanović sjutra u parlamentu odgovara na pitanja poslanika

Lider Pozitivne Darko Pajović pitaće Đukanovića šta je učinio da upozna nadležne institucije o okolnostima u vezi sa ubistvom Duška Jovanovića
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2014. 12:39h

Premijer Milo Đukanović odgovaraće sjutra na pitanja predstavnika poslaničkih klubova u crnogorskom parlamentu.

Prema skupštinskom Poslovniku, pitanja predsjedniku Vlade dostavljaju se u pisanoj formi najskasnije 72 sata prije početka sjednice.

Na dnevnom redu posebne sjednice, pored premijerskog sata, su i poslanička pitanja.

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović pitaće Đukanovića šta je učinio da upozna nadležne državne institucije o okolnostima u vezi sa ubistvom Duška Jovanovića.

U ime Bošnjačke stranke Almer Kalač će Đukanovića pitati da li Vlada, kroz unapređenje bilateralnih odnosa sa Kosovom, planira ukidanje takse za građane Kosova koji automobilima ulaze u Crnu Goru i da li postoji mogućnost obostranog ukidanja ove dažbine?

"Šta Crna Gora može i treba da uradi u procesu pridruživanja u NATO savezu, posebno u dvije od četiri oblasti u kojima je do sada ocjenjivano da nijesu ispunjeni potrebni uslovi i standardi: vladavina prava i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala", pitanje je koje je Đukanoviću postavio Borislav Banović (SDP).

Genci Nimanbegu, u ime kluba manjinskih partija, Đukanovića će pitati šta je Vlada uradila do sada i da li planira preduzeti nove aktivnosti u slučaju neuspješne privatizacije Solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju, kako bi se zaštitio i potvrdio zaključak Vlade iz februara 2012. godine kojim se potvrđuje namjena tog područja za proizvodnju soli.

“Koje su mjere moguće od strane vaše Vlade kako bi se zaustavila agonija radnika Solane i omogućilo da se pokrene ovogodišnja proizvodnja koja je pod znakom pitanja zbog dugogodišnjeg niza poteza menažmenta Solane koje sada rezultiraju totalnom devastacijom tog prostora”, kaže se u pitanju Nimanbegua.

“S obzirom da ste, kako i sami priznajete, bez pritisaka ili ucjena "sa strane", odustali od sprovodenja, u Vašem ekspozeu najavljene spoljne politike, da li ste to uradili zbog zaštite vaših interesa ili interesa države", pitanje je Srđana Milića (SNP).

Šef odborničkog kluba DPS-a Milutin Simović pitaće Đukanovića kakva su očekivanja od turističke sezone i šta će Vlada učiniti da se pozitivni trendovi u ovoj grani ekonomije nastave.

Bonus video: