Kolašinski SDP bliži DF-u i SNP-u

Od 31 mjesta u lokalnom parlmentu, DPS je osvojio 11, GG tri, DF osam, a SNP sedam
149 pregleda 8 komentar(a)
Darko brajušković, Foto: Dragana Šćepanović
Darko brajušković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.05.2014. 07:22h

Sa osvojena dva mandata kolicija SDP-Pozitivna imaće priliku da odluči ko će u naredne četiri godine u tom gradu biti na vlasti. I iz DPS-a, koja sa dosadašnjim koalicionim partnerom Grupom građana (GG) neće moći da nastavi da vlada Kolašinom, i iz DF-a i SNP-a, odmah po objavljivanju prvih nezvaničnih rezultata pokazali su da bi SDP rado vidjeli sa sobom.

Od 31 mjesta u lokalnom parlmentu, DPS je osvojio 11, GG tri, DF osam, a SNP sedam.

U DF-u su juče kazali da su potpuno sigurni da će taj politički savez napraviti koaliciju sa SNP-om, SDP-om i Pozitivnom. Nosilac liste DF-a Aleksandar Dožić kazao je da su nezvanični pregovori već počeli.

„Pregovori DF-a, SNP-a, SDP-a i Pozitivne neće biti ni komplikovani ni teški, jer je riječ o ljudima koji imaju jedan jedini cilj. Taj cilj je da se napravi vlast koja će odgovarati potrebama grada, a neće nam biti prioritet dijeljenje funkcija”, kazao je Dožić.

U SNP-u nijesu potvrdili da su pregovori počeli, ali nosioca liste Đura Miloševića raduje što su građani Kolašina pokazali dominantnu naklonost opozicionim partijama i prepoznali falinke dosadašnje vlasti.

I iz DPS-a su juče ponovili da će prvo pregovarati sa SDP-om, ali da se nadaju da će u toj partiji pozitivno odgovoriti na njihovu ponudu. Kako je kazao nosilac liste DPS-a Darko Brajušković, ako tako ne bude, neće se ustezati ni od pregovora sa ostalim partijama.

U SDP-u, međutim, kažu da još nijesu počeli ni sa kim da pregovaraju. Sačekaće zvanične rezultate i napominju da im za treći mandat fali desetak glasova.

Malo je onih koji vjeruju da bi kolašinski SDP mogao u koaliciju sa GG, koju predvode bivši gradonačelnik Mileta Bulatović i aktuelni predsjednik SO Mile Šuković. Nosilac liste „Za evropsko lice Kolašina“ Željka Vuksanović, uz odbornika i svog partijskog kolegu iz SDP Bojana Zekovića do sada je bila najžešći kritičar vladajuće koalicije protiv čijih članova iz GG su podnosili i krivične prijave. DPS i GG da bi nastavili da vladaju fale još dva mandata. Ukoliko ih ne uspiju dobiti od SDP-a, nije isključeno da će pokšati to da učine iz redova DF-a i SNP-a. U DF-u i SNP-u tu mogućnost su juče odbacili.

„Za to jednostavno ne postoji mogućnost”, kazao je Dožić.

Bonus video: