Pljevlja: SDP-u nude mjesto gradonačelnika

Koalicija SNP i Pokret za Pljevlja osvojila je 10 a DF sedam mandata, DPS 17, a SDP jedan
53 pregleda 31 komentar(a)
Pljevlja glasanje 2014., Foto: Goran Malidžan
Pljevlja glasanje 2014., Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 27.05.2014. 06:43h

Koalicija SNP-a i Pokreta za Pljevlja Novice Stanića je spremna da SDP-u ponudi mjesto gradonačelnika ukoliko bi pristali da sa njima da formiraju vlast u toj opštini, saznaju "Vijesti".

Lider Pokreta za Pljevlja Novica Stanić odbacio je bilo kakvu saradnju sa DPS-om, i rekao da staje otvoren za pregovore sa SDP-om.

Stanić nije želio da saopšti koje bi ustupke taj savez bio spreman da ponudi SDP-u da bi sa njima formirali vlast, dok nosilac liste te koalicije Miloje Pupović nije bio dostupan.

Stanić je kazao da bi koalicija SNP-a, Pokreta i DF-a da su nastupili zajedno na osnovu broja osvojenih glasova osvojili apsolutnu vlast i da je to bio jedan od razloga zbog kojeg se razišao sa potpredsjednikom Nove Milanom Lekićem koji je predvodio listu DF-a.

Koalicija SNP i Pokret za Pljevlja osvojila je 10 a DF sedam mandata, DPS 17, a SDP jedan.

Lekić je kazao da će prepustiti SNP- u da eventualno pregovara sa SDP-om o postizbornoj koaliciji s obzirom na to da je ta partija osvojila više mandata.

I u DF-u, i Koaliciji SNP i Pokret za Pljevlja, priznaju da je veća vjerovatnoća da SDP formira vlast sa DPS-om i BS s obzirom da su na prethodnim izborima nastupili u koaliciji sa vladajućom partijom.

Nosilac liste SDP-a Munir Redžović u nedjelju je nakon objave rezultata posjetio pristalice DPS-a koje su slavili u pljevaljskoj Milet bašti gdje se sastao i sa nosiocem liste Mirkom Đačićem.

Đačić i Redžović nastavili su druženje kasnije i u Buk kafeu gdje je izborni rezultat slavio SDP. Redžović je kazao je otišao samo da čestita osvojenih sedamnaest mandata.

“Da su slavili i druge dvije političke grupacije ja bih otišao da im čestitam“, rekao je Redžović, navodeći da sa Đačićem nije nakon izbora razgovarao o postizbornoj saradnji.

Bonus video: