Danilović: SDP i Pozitivna sa DF-om i SNP-om u Kolašinu

Prema podacima iz OIK, svoje biračko pravo je iskoristilo oko 80 posto građana Kolašina
90 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2014. 21:52h

Prema podacima iz Demokratskog fronda (DF), na osnovu kako su kazali, skoro 100 posto obrađenih biračkih mjesta, Demokratska partija socijalista osvojila je 1705 glasova (10 mandata), Demokratski front 1332 glasa (8 mandata), Socijalistička narodna partija 1139 (7 mandata), Grupa građana 633 glasa (3 mandata), a koalicija SDP i Pozitivna 463 glasa (3 mandata).

Gotove iste podatke imaju i u SNP.

Poslanik DF-a Goran Danilović saopštio je da je večeras dogovorena koalcija DF-a i SNP-a sa Evropskim licem Kolašina.

U koaliciji "Za evropsko lice Kolašina" nijesu željeli konkretno da odgovre sa kim će formirati vlast u Kolašinu.

"Nedostaje nam nekoliko glasova za treći mandat, još traje glasanje na jednom biračkom mjestu, koje je bilo zatvoreno nekoliko sati. Sačekćemo konačne rezultate, pa tek onda razmišljati o daljim koracima", kazali su u toj koaliciji. Odbornici SDP su minule četiri godine bili žestoki kritičari vladajuće koalicije.

Kako je saopštio nosilac liste DPS Darko Brajušković, ta partija je, osvojila 11 mandata, DF 8, SNP, SDP 2, a Grupa građana 3 mandata.

Prema podacima iz OIK, svoje biračko pravo je iskoristilo oko 80 posto građana Kolašina.

Zajedničko slavlje DF i SNP počelo je odmah nakon prvi nezvanični rezultati, a nosioci lista Aleksandar Dožić i Đuro Milošević najavili su, kako su kazali, kraj vladavine DPS I GG. Aktivisti DF i SNP klicali su “Adio DPS”.

“Opozicija (DF , SNP, SDP i Pozitivna) u Kolašinu je konačno pobijedila i mi ćemo formirati vlast. Ovo je naša zajednička pobjeda I mislim da ćemo formiranjem vlasti omogućiti ovom gradu da se vrati na zasluženo mjesto, koje mu je predhodna vlast oduzela", kazao je Milošević.

Prema riječima nosioca liste DF, Kolašin je dobio još jednu šansu da se vrati na pravi put.

“Očekujemo da opozcione partije formiraju vlast i da je u interesu svih nas da ova dosadašnja vlast konačno ode. Ovo je svakako trenutak za radovanje", rekao je Dožić.

Prema riječima Brajuškovića, DPS je još jednom dokazala da je pojedinačno njača partija. Kako je rekao , pošto sa dosadašnjim kolaicionim partnerom GG neće moći da formiraju vlast, razgovaraće prvo sa SDP, a onda I sa ostalim partijama iz opozicije.

“Površemo razovor sa svim političkim partijama, bez razlike i pokušati da zdražimo vlast na osnovu principa i programa, koji smo ponudili građanima Kolašina. Prvo sa SDP, a ne vidim razlog zbog čega ne bismo i sa drugima i sigurno ćemo razgovarati. Ne znam ishod, ali mi ćemo pokušati", kazao je on.

Glasanje na biračkom mjestu 27 u selu Đuđevina trajalo je do ponoći. Broj glasača na tom biračkom mjestu je 93, pa kažu učesnici izborne trke, to neće bitnije promijeniti projekcije o broju mandata. Na tom glsačkom mjestu izborni process je bio prekinut od 11, 30 do 16, 30 sati, jer je utvrđeno da je predsjednica biračkom gobora Slobodanka Danilović iz GG, zaokružila i potpisala lice koje nije ni dolazilo na biralište.

Iz DF su najavili krivičnu prijavu protiv Danilović.

Galerija

Bonus video: