Bivši radnik optužio vlasnika "Haus majstora": Otpustili su me jer nisam za DPS

Leković tvrdi da je Popoviću obećana građevinska dozvola ukoliko zaposleni glasaju za vladjuću partiju
605 pregleda 0 komentar(a)
Petar Leković, Foto: Zoran Đurić
Petar Leković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.05.2014. 10:09h

Podgoričanin Petar Leković optužio je vlasnika kompanije "Haus majstor" Zorana Popovića i zaposlenog u administraciji te kompanije Milivoja Rakočevića da su ga pritiskali da na lokalnim izborima glasa za DPS.

Leković je takođe optužio Popovića da ga je nakon što je odbio da pristane na zahtjeve, dva puta neosnovano kaznio novčano.

Leković navodi da mu je dva dana nakon što je odbio Rakočevića došao papir sa obavještenjem da je kažnjen sa 10 odsto plate, navodno zbog prekršaja koji je napravio osam mjeseci ranije

Leković dalje tvrdi da je Popović pritiskao zaposlene u njegovoj kompaniji da glasaju za DPS jer mu je obećano da će dobiti građevinsku dozvolu za adaptaciju objekta na Zabjelu u kojem je planirao da otvori prodajni salon.

"Rakočević je rekao da se podrži DPS da bi se dala dozvola za kuću koju je vlasnik firme kupio da bi radovi počeli. Ja to nisam prihvatio i rekao da ni po cijenu otkaza neću podržati DPS".

Leković navodi da mu je dva dana nakon što je odbio Rakočevića došao papir sa obavještenjem da je kažnjen sa 10 odsto plate, navodno zbog prekršaja koji je napravio osam mjeseci ranije.

"Donijeli su mi papir na kojem piše da mi se odbija 10 odsto od plate zato što me prije osam mjeseci vidio gazda da pričam telefonom dok sam bio na radnom mjestu. Znam za to i ja sam zbog tog razgovora telefonom sjutradan bio kod Popovića na razgovoru i nikakvu mi kaznu nije pominjao", naveo je Leković.

Leković navodi da je nedugo nakon prve kazne uslijedila i druga. On tvrdi da je, kada je Popović došao u prodavnicu u kojoj je radio, tražio da mu se objasni zašto je kažnjen zbog prekršaja starog osam mjeseci, na šta mu je Popović navodno rekao "ako ti nije jasno sad još 10 odsto jer nisi obrijan".

"I tu je počelo riječ na riječ, i on je meni rekao da ne dolazim više na posao" tvrdi Leković. Leković je "Vijestima" kazao da će Popovića tužiti i dodao da za tri godine koliko je radio u "Haus majstoru" nije bio osiguran i nije imao nikakav ugovor.

On je kazao da se vlasnici kompanije predstavljaju kao veliki opozicionari.

Nikoga ne pritiskam, otpušten je jer se svađao sa mnom

Popović je negirao optužbe da se zaposleni pritiskaju da podrže DPS, i naveo da ga je kaznio zajedno sa ostalima koji rade u prodavnici na Koniku, "zbog minusa i propusta".

"Kada sam ja došao u radnju, on je nasrnuo na mene da se raspravlja, ja sam mu rekao da mogu i sad da ga kaznim jer je neuredan ali da to neću da učinim, i nakon rasprave kazao sam mu da ako mu ne odgovara ne mora da radi i da može da ide" rekao je Popović "Vijestima".

On je kazao da je Leković uredno plaćen do kraja mjeseca, iako je otpušten.

"Imao je đe da me prijavi da je otpušten tako kao što kaže, a ne da ide po novinama", rekao je Popović i dodao da je Leković zagriženi SNP-ovac i da misli "da je život u DPS-u i SNP-u", te da se on ne bavi politikom.

Leković je potvrdio da je kažnjena i koleginica iz prodavnice, zbog, kako je naveo nepoštovanja nadležnih, ali i ponovio da je on kažnjen za prekršaj razgovora na mobilnom a ne zbog minusa.

Bonus video: