Krivokapić: Prijetnja Crnoj Gori su oni kojima je partija ispred države

On je kazao da se Crna Gora u Plavu oduvijek čuvala kao malo vode na dlanu
11 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2014. 16:30h

Onima kojima je partija ispred države, su prijetnja državi, poručio je šef Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, sa konvencije te partije u Plavu.

On je kazao da se Crna Gora u Plavu oduvijek čuvala kao malo vode na dlanu, saopštava medijski pul SDP.

"Čak i kada su stari zaboravili na nju, socijaldemokrate su je sačuvale. Zato sve i da nisu toliko veliki brojevi podrške, Plav bi se uvijek smatrao bastijonom socijaldemokratije. Kada se branila Crna Gora i Crnogorci, Džavid je bio najveći Crnogorac, a kada su se branili Bošnjaci Ivan, ja i ostali smo bili najveći Bošnjaci. Ako opet ijedan narod bude trebalo braniti u Crnoj Gori, onda ćemo i njih braniti i bićemo oni. I to jeste socijaldemokratska partija. Nama snaga ne treba da bismo ugasili strah, nego da bi stvorili pravdu, da ona bude jednaka za sve, a nje će biti više što je više socijaldemokratije, a više socijaldemokratije biće što je više Evrope u Crnoj Gori.

Crna Gora ne može biti država u kojoj svi brinu za jednu partiju i služe njoj, već sve partije treba da služe svakom građaninu Crne Gore, jer partija ne može biti ispred države. Onima kojima je partija ispred države, su prijetnja državi", kazao je Krivokapić.

Potpredsjednik SDP-a Rifat Rastoder kazao je da bez slobode svih građana, bez obzira na njihovu vjeru naciju, ni sloboda nezavisne Crne Gore ne može biti ni ugodna, ni sigurna.

“Ljudi se teško mogu osjećati slobodnima ako žive bez posla, na rubu egzistencije, ako je protekcionizam dominantan način funkcionisanja lokalne i državne uprave, ako je lični i partijski interes iznad interesa opštine ili države. To moramo zajedno promijeniti”, rekao je Rastoder.

Predsjednik OO SDP Plav i poslanik Džavid Šabović je rekao kako je skup u Plavu pravi pokazatelj da je Plav bio i ostao centar SDP-a. Poručio je svim simpatizerima, aktivistima i članovima da je OO SDP Plav jedan od najjačih odbora, kako devedesetih godina, kada se prvi suprotstavio tadašnjim dešavanjima u Jugoslaviji, tako i danas.

Galerija

Bonus video: