Mustafić: Glas za ravnomjernu zastupljenost u Baru

Na tom putu, kaže on, manjinska koalicija ima veliku podršku dijaspore, koja je spremna da “na bilo koji način, finansijski ili logistički” pomogne sunarodnicima
83 pregleda 3 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: BOŠNJACI, MUSLIMANI I ALBANCI - BAR
Suljo Mustafić, Foto: BOŠNJACI, MUSLIMANI I ALBANCI - BAR
Ažurirano: 23.05.2014. 13:48h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i kandidat na odborničkoj listi Suljo Mustafić pozvao je danas birače iz redova manjinskih naroda da glasanjem za zajedničku listu „Bošnjaci, Muslimani i Albanci - Bar u koji vjerujemo“ u nedjelju izaberu svoje predstavnike koji će se zalagati za srazmjernu zastupljenost u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima pripadnika bošnjačko-muslimanskog i albanskog naroda.

Mustafić je naglasio da su barskoj opštini potrebni privredni i ekonomski oporavak, nove investicije, izgradnja novih proizvodnih pogona i lokalna samouprava koja će obezbijediti kreditnu podršku poljoprivrednicima i zanatskom sektoru.

Na tom putu, kaže on, manjinska koalicija ima veliku podršku dijaspore, koja je spremna da “na bilo koji način, finansijski ili logistički” pomogne sunarodnicima.

“Prigradska i seoska naselja znatno zaostaju u razvoju u odnosu na gradsko jezgro. Sigurni smo da će lokalna samouprava nakon 25. maja pokrenuti sanaciju i proširenje više regionalnih i seoskih puteva,” stoji u saopštenju.

U manjinskoj koaliciji vjeruju da je Bar opština koja će dati jednake šanse svim svojim građanima, da će graditi inkluzivno društvo i izgraditi dnevne centre za boravak djece sa posebnim potrebama.

“Treba njegovati nacionalni, vjerski i jezički identitet svih naroda i gradana, sa posebnim naglaskom na pripadnika manjinskih naroda- bošnjačko-muslimanskog i albanskog naroda, jer poštovanjem svog identiteta učimo se toleranciji i suživotu sa svim narodima koji žive na ovim prostorima. Izgradnja islamskog vjerskog objekta na Topolici je zahtjev za koji smo sigurni da će buduća lokalna samouprava, kroz plansku dokumentaciju, obezbijediti zemljište za tu namjenu”, zaključio je potprdsjednik Skupštine.

Bonus video: