Sjednica Odbora za ekonomiju dan pred izbore

Sjednica je zakazana na inicijativu lidera SNP -a Srđana Milića koji je to tražio zbog određenih informacija i predstavki koje su stigle odboru
0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.05.2014. 12:36h

Odbor za ekonomiju održaće sjutra, dan pred lokalne izbore, sjednicu na čijem dnevnom redu će biti informacija o vršenju parlamentarnog nadzora nad zakonom o finansiranju političkih partija.

Sjednica je zakazana na inicijativu lidera SNP -a Srđana Milića koji je, kako je naveo u pismenom dopisu odboru, to tražio zbog određenih informacija i predstavki koje su stigle odboru.

"Inicijativu sam najavio usmeno kada smo 15. maja na sjednici odbora konstatovali da zbog izostanka članov iz reda parlamentarne većine i jednog poslanika parlamentarne manjine nije bilo kvoruma. U međuvremenu su u odbor pristigle određene informacije i predstavke sa kojima se odbor mora upoznati i iste u najhitnijem roku razmotriti: To iz razloga kako bi se kako bi se na najefikasniji način transparentno i zakonito vršio nadzor nad sprovođenjem zakona o finansiranju političkih partija i utvrdile moguće zloupotrebe", naveo je Milić.

Na sjednici 15. maja od 13 članova odbora prisustvovali su poslanici SNP-a Aleksandar Damjanović i Srđan Milić, Pozitivne Mladen Bojanić i DF-a Milutin Đukanović i Strahinja Bulajić.

Iz redova vladajuće DPS-SDP koalicije (Zoran Jelić, Veljko Zarubica, Filip Vuković, Rešid Adrović, Damir Šehović), albanske i bošnjačke manjine (Nik Đeljošaj i Almer Kalač), niko se nije pojavio. Odsustvovao je i poslanik DF-a Nebojša Medojević. Kalač je jedini najavio da će odustvovalti zbog službenog puta.

Opozicija je tada ocijenila da nedolazak na sjednicu vladajuće koalicije predstavlja neodgovoran odnos prema funkcionisanju sistema od kojeg im je važnija izborna kampanja. Posebno su naglasili da izostanak parlamentarne većine šteti sprovođenju nadzora nad zakonom o finansiranju političkih partija što je bila jedna od tačaka dnevnog reda.

Bonus video: