Jasavić: Izjava Gutovića o ženama pokazuje antievropsko lice DPS-a

„Što se nas žena u Crnoj Gori tiče, znam da će ovakve stavove svakako osuditi“, zaključila je poslanica Pozitivne
531 pregleda 85 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 23.05.2014. 12:12h

Azra Jasavić, poslanica Pozitivne Crne Gore, osudila je danas izjavu srpskog glumca Milana Laneta Gutovića na završnoj konvenciji koalicije "Za Evropsku Podgoricu- Milo Đukanović", koja je održana u SC Morača.

Jasavić je aludirala na izjavu Gutovića: „Ja sam došao iz Beograda jer sam ja praktično poklon Miga Stijepovića vama. Dobro je što je izabrao baš mene, zato što poklon treba da bude rijedak i jeftin. Sve ostalo je podilaženje. To vam je kao dobra žena. Dobra žena je rijetka i jeftina, a sve ostale su poslovna pratnja".

"Ovakva poruka, i to poslata javnosti sa političkog skupa vladajuće partije je naprosto neprihatljiva i pokazuje antievropsko lice DPS-a", poručila je.

"Sve žene po ovom stavu mogu biti ILI jeftine ILI poslovna pratnja. Ove druge bi valjda trebalo da budu skupe i vrijedne. Iako svi znamo da u Crnoj Gori živimo u muškocentričnom svijetu, krajnje je bizarno da se dodatnim izjavama na skupovima sa kojih se šalju političke poruke, i to onih koji vladaju, žene dodatno unižavaju i proglašavaju jeftinim (ako su dobre)“.

Poslanica Pozitivne Crne Gore je saopštila da će od referentnih organizacija i institucija EU koje se bave rodnom ravnopravnošću tražiti da oštro osude ovakve i slične izjave.

Žene DF-a traže javno izvinjenje

"Što se nas žena u Crnoj Gori tiče, znam da će ovakve stavove svakako osuditi", zaključila je Jasavić.

Žene Demokratskog fronta povodom izjave Gutovića na završnoj konvenciji koalicije "Za evropsku Podgoricu - Milo Đukanović", saopštile su da DPS "nastavlja da uvozi medijsko propagandni kadar iz Srbije koji za svog boravka u Crnoj Gori ne rade ništa drugo do siju mržnju, razdor i zagađuju vazduh lažima".

"Bivši odbornički kandidat te DPS u jednom trenutku tako omražene stranke Demokratske stranke Srbije čiji je lider podsjetimo Vojislav Koštunica – glumac Milan Lane Gutović je samo nastavio u istom maniru. Njegova izjava, koju su prenijeli mediji ne ostavlja puno prostora spekulacijama doslovno glasi: "Ja sam došao iz Beograda jer sam ja praktično poklon Miga Stijepovića vama. Dobro je što je izabrao baš mene, zato što poklon treba da bude rijedak i jeftin. Sve ostalo je podilaženje. To vam je kao dobra žena. Dobra žena je rijetka i jeftina, a sve ostale su poslovna pratnja" - je uvreda za sve žene, ne samo za nas koje živimo u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Žene DF-a traže javno izvinjenje.

"Mada je najmanje kriv Gutović, a najviše oni koji su ga doveli".

Bonus video: