Lekić: Barska lista ima siguran mandat, borimo se za još dva

"Mi okupljamo one, koji imaju barske vrijednosti. Nismo saglasni oko mnogih globalnih tema, ali, saglasni smo oko nekih "manje bitnih" stavova, onih koji se tiču svih nas"
119 pregleda 4 komentar(a)
Đorđe Lekić, Foto: Barska lista
Đorđe Lekić, Foto: Barska lista
Ažurirano: 23.05.2014. 08:45h

Barska lista, grupa građana koja učestvuje na lokalnim izborima u ovom gradu, pozvala je glasače da u nedjelju 25. maja iskažu građansku svijest i poklone im povjerenje u cilju obnove Bara kao grada velikih, a neiskorišćenih potencijala.

Predsjednik Barske liste Đorđe Lekić rekao je da u ovoj grupi građana članovi nemaju članske karte, niti se zna koje su vjere i nacije njihovi članovi ili simpatizeri, kao i da nemaju jasan stav o NATO i EU, niti su se opredijelili oko krize u Ukrajini "i ne mislimo da oni koji misle drugačije nemaju evropskih vrijednosti".

"Mi okupljamo one, koji imaju barske vrijednosti. Nismo saglasni oko mnogih globalnih tema, ali, saglasni smo oko nekih "manje bitnih" stavova, onih koji se tiču svih nas. Ne želimo grad bez pozorišta i bioskopa, sa fakultetima a bez studenata, sa maslinama a bez maslinovog ulja, sa šipkom a bez soka od šipka, sa privrednicima a bez privrede, sa pomorskim kompanijama a bez brodova, sa brodovima a bez tereta, sa javnim preduzećima a u vlasništvu partija, ne želimo grad sa ljudima, a bez duše", poručio je Lekić.

On je naglasio da su u Barskoj listi saglasni i ubijeđeni da se vlast mora mijenjati, a zakoni i Ustav poštovati, te da iskreno vjeruju da postoje stručniji ljudi da vode Bar i da državnu imovinu ne treba rasprodavati.

Lekić je podsjetio da je Barska lista jedina morala da sakuplja potpise "i to u prostorijama izborne komisije", za razliku od partija koje učestvuju na izborima, te da su, iako se ovaj čin kosi sa Ustavom, građani Bara iskazali veliku građansku svijest i omogućili im da ostvare uslov za učešće na izborima.

"Zbog nedostatka finansijskih sredstava nismo mogli organizovati intezivniju kampanju, niti da se reklamiramo poput naših konkurenata. Ipak, građani Bara su prepoznali iskrenost i jednostavnost naše politike. Analize političkih partija koja učestvuju na izborima pokazuju da Barska lista čvrsto drži jedan mandat, pa građane Bara pozivamo da izađu u nedjelju u što većem broju i da se zajedno borimo za još jedan ili dva mandata koji bi nam omogućili da se sa što boljih pozicija zalažemo za promjene", zaključio je Lekić.

Bonus video: