Milić: SNP ne vjeruje nikome, moramo učiniti sve da slavimo na izborima

Nosilac liste na narednim izborima, predsjednik opštinskog i član glavnog odbora, Milanko Ćetković kaže da se nada samostalnom vršenju vlasti nakon 25. maja
8 komentar(a)
SNP Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
SNP Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 22.05.2014. 17:43h

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić na tribini na Žabljaju kazao je da njihova partija ne vjeruje nikome već samo sebi i da moraju sve učiniti da pobijede na izborima.

"Uvijek su u Crnoj Gori postojali oni koji su znali šta su i ko su i bili tretirani kao izdajnici, onim koga treba pritvoriti na Goli otok i koje još uvijek ne treba rehabilitovati. Grijeh im je samo što su voljeli Rusiju. Da nijesam predsjednik SNP nikad ne bih razgovarao sa patrijarhom Kirilom. Rusija se kod nas branila i 1991. i 1999. i 2006 na referendumu kada je značajno pomogla Milu Đukanoviću da dođe do nezavisnosti. Imao sam obavezu da Rusiji, kad je najteže, pružim ruku. Neke su od onih koje su pobijeđene u drugom svjetskom ratu dan pobjede pretvorili u dan Evrope. Kada je 1944. ni kriva ni dužna podgorica sravnjena sa zemljom u njoj nije bilo okupatorskih vojnika. Jeli to priča o NATO prijateljima čiji je generalni sekretar došao da nas ubijedi da nas čekaju ekonomske koristi ako smo članica te alijanse. Imaju kome da pomognu. Portugalija, Irska, Grčka... Neka pomognu svojima, mi ćemo pričekati", kazao je Milić.

On je dodao da ima onih koji čekaju da se izborna farsa završi i da ovjekovječe koaliciju poput nedavne prilikom izbora gradonačelnika u Tivtu.

Nosilac liste na narednim izborima, predsjednik opštinskog i član glavnog odbora, Milanko Ćetković kaže da se nada samostalnom vršenju vlasti nakon 25. maja, ali tvrdi da će partija na čijem je čelu biti ključni faktor u formiranju buduće vlasti.

"Ne plašimo se da se suočimo sa problemima koji su produkt promašene neoliberalne ekonomije i tranzicije koja je uništila privredu i ekonomiju. Za sve je kriva ova vlast i krajnje je vrijeme da građani pruže priliku drugima. Žabljak i cijeli sjever države totalno opustošeni zbog čega aktuelna vlast ne zaslužuje ni jedan glas. Sve se raseljava i bogatstva se odvlače. Na sceni je podgorizacija Crne Gore. Sav prihod i bogatstva slivaju se negdje drugo, a Žabljaku ništa".

"Tako je sa prihodima Nacionalnog parka "Durmitor", šumskim bogatstvom. Pitam se teče li Tara kroz Podgoricu. Jesu li Durmitor i Crno jezero tamo negdje. Mladi odlaze, djece je sve manje. Stopa mortaliteta je visoka. Za mlade nema posla, a u politici zapošljavanja na sceni je totalni nepotizam. Osnovni uslov za posao je članska karta DPS. Imamo način da mladima otvorimo perspektive. Ali i starim i iznemoglim o kojim će se starati posebna služba koja će se formirati pri lokalnoj upravi", kaže Ćetković.

Propadanju Žabljaka doprinijele su i katastrofalno loše privatizacije, smatra Ćetković.

"Hotelski kapaciteti kroz privatizaciju su prodati u bescjenje a sada su to ruine. Slijed toga su i problemi koji zadesili zaposlene. Tako je i sa ski infrastrukturom. I drugog giganta ove opštine, drvnu industriju i šumarstvo zadesila je ista sudbina. Ništa od obećanja novih vlasnika za modernizaciju pilane. Kompletne koncesione sječe odlaze negdje drugo. Tamo više nema zaposlenih što je dovelo do teškog socijalnog stanja ovog naroda. Mi smo osmislili način da sve to pokrenemo. Sistemom privatno javnog partnerstva, zajedno sa državnim organima i vlasnicima privući ćemo nove investitore. Oni će sigurno doći jer ovakvih prirodnih resursa nema nigdje",, kazao je Ćetković.

Bonus video: