SNP: Lokalna vlast se rasipa, a ostali muku muče

Prema riječima potpredsjednika OO SNP-a Martinovića, simpatizeri DPS-a su na kolašinskoj Lukoil pumpi na dan konvencije te partije potrošili vise od 2.000 eura
2 komentar(a)
Martinović, Foto: SNP
Martinović, Foto: SNP
Ažurirano: 22.05.2014. 16:43h

“Ekonomski potop” Kolašina počeo je 2008. godine kada je samo na kampanju za predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića potrošeno 1,5 miliona eura, što je aktuelni predsjednik Skupštine opštine Mile Šuković javno priznao, navodi se u saopštenju potpredsjednika Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimira Martinovića. Prema njegovim riječima, između ostalog i zbog toga, Opština trenutno duguje, kako tvrdi, 11 milona eura duga.

“Građani treba da znaju da ćemo 26. maja, kada preuzmemo vlast, odmah utvrditi individualnu odgovornost, pa ćemo se uvjeriti da li odlazeći gradonačelnik Darko Brajušković govori istinu da je sve bilo po zakonu", kaže potpredsjenik OO SNP.

Prema Martinovićevim riječima, opštepoznato je da je lokalna uprava 2012. godine dobila sredstva od IPA fonda u vrijednosti od 220.000 eura za izgradnju šetališta , koje su, tvrdi on, namjerno preusmjerena za neke druge opštinske transakcije.

“Lokalna uprava je, nakon što su potrošili namjenska sredstva, podigla kredit kod Atlas banke u iznosu od 1,5 milona eura. Navodno da bi se izmirila dugovanja prema radnicima lokalne samouprave, dok se od istih uskratilo onih 220.000 za šetaliste koje su prokockane. Zbog takvog poteza lokalne vlasti i dan danas trpe radnici i lokalna preduzeća kojima se duguje pet i više plata", piše u saopštenju OO SNP.

Martinović navodi da, kako je kazao, “lokalna vlast raspipa dok opozicione partije muče muku da obezbijede osnovna sredstva uoči izbora, umjesto onih koja im Opština po zakonu duguje”. Prema riječima potpredsjednika OO SNP-a, simpatizeri DPS-a su na kolašinskoj Lukoil pumpi na dan konvencije te partije potrošili vise od 2.000 eura.

“Ipak, trebalo bi da znaju da ovoga puta nema tih sredstava i novaca da će ih spasiti političkog poraza, dok ćemo njihovo poštenje utvrditi odmah poslije toga. Građanima se moraju podnijeti računi za svaki cent i za svaki ugovor lokalne samoprave,” kazao je on.

Kako Martinović tvrdi, činjenica da se predvodnici DPS, uključujući i Svetozara Marovića, najviše bave SNP-om pokazuje da vladajuća stranka tu vidi najviše opasnosti.

“Jasno se vidi da smo jedini od kojih se plaše na predstojećim lokalnim izborima. Znaju dobro da SNP ni po koju cijenu neće ući u savez sa njima i Grupom građana (GG) već naprotiv, poslaćemo ih u političku istoriju. Marović je čovjek koji od izbora do izbora dolazi u Kolašin, kada dođe, počinje svoju poznatu filozofiju koju siguran sam ne razumije ni on sam a kamo li oni koji su ga slušali. Ja donekle i razumijem tu politiku, jer je to jedini način da se izbjegne priča i podnese račun za katastrofalan učinak DPS-a i Grupe građana u ovom gradu. Lako je Maroviću iz Budve sastavljati hvalospjeve o njegovim pulenima u Kolašinu, ali sam takođe siguran da uz ogromno bogastvo koje ima ni najmanje ne osjeća probleme Kolašina i njegovih žitelja,” ističe Martinović.

Čelnici DPS, prema njegovim riječima, tokom cijele kampanje najmanje su govrili o programu koji nude građanima, jer, tvrdi Martinović, “znaju da do sada nikada nijesu ispunili svoja obećanja a kako bi tek sada kada se njihovoj neslavnoj vladavini bliži kraj”.

Najmlađi članovi Opštinskog odbora SNP-a osnovali su juče Asocijaciju mladih, za čijeg je predsjednika izabran Vladan Rakočević. Postpredsjednice su Jelena Šćepanović, Zorana Bakić i Tamara Bulatović, a portparolka je Anđela Vuković.

“Veliki broj mladih ljudi iz Kolašina, koji su prepoznali kvalitet naše partije i vidjeli svoju budućnost u SNP-u, jedan je od razloga što smo sada formirali Asocijaciju. Vodili smo inovativnu kampanju, u kojoj su najmlađi članovi imali značajno mjesto. Sve, prije svega, razmijevanju nosioca liste Đuro Miloševiću, koji je prepoznao naš kapacitet i dao nam prostor. Ubijeđen sam da će osnivanje ove Asocijacije izroditi korisnim projektima za Kolašin", rekao je Rakočević.

Bonus video: