Manjinska lista Bar: Imamo veliku podršku mladih

"Ulaganje u omladinu je ulaganje u budućnost i prosperitet grada Bara", rekao je kandidat za odbornika student Haris Nikočević
86 pregleda 1 komentar(a)
Barska koalicija šetnja gradom, Foto: Bošnjačka stranka
Barska koalicija šetnja gradom, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 22.05.2014. 13:49h

Zajednička lista Bošnjaka, Muslimana i Albanaca saopštila je da ima veliku podršku omladine u barskoj opštini.

Predstavnici koalicije prošetali su sa omladinom kroz centar grada i korzom, predvođeni nosiocem liste Munibom Ličinom, predsjednikom FORCE Nazifom Cunguom, potpredsjednikom Skupštine Crne Gore Suljom Mustafićem i predsjednikom Albanskog nacionalnog savjeta i poslanikom u Skupštini Gencijem Nimanbeguom.

"Najveći potencijal naše opštine su mladi i obrazovani ljudi, istrajni u cilju da privredno i ekonomski oporave svoj grad. Ulaganje u omladinu je ulaganje u budućnost i prosperitet grada Bara. Zajednička lista „Bošnjaci, Muslimani i Albanci - Bar u koji vjerujemo", prepoznala je ovaj potencijal, na njoj se nalazi osam studenata a 20 kandidata su mlađi od 35 godina, što ovu listu čini jednu od najmlađih na ovim izborima", rekao je kandidat za odbornika student Haris Nikočević.

On je dodao da je neophodno da mladi ljudi dobijaju svoja mjesta i u lokalnoj samoupravi "jer nove ideje i moderniji tehnološki pristup mogu biti ključni za rješavanje brojnih problema", a naročito se mora voditi računa o srazmjernoj zastupljenosti pripadnika manjinskih naroda, Bošnjaka-Muslimana, Albanaca i drugih, "sve u cilju poštovanja Ustava i zakonske regulative".

"Zato je važno ulagati u edukaciju naše omladine, ne bi li dobili najkvalitetnije obrazovanje i stekli osnovu za kvalitetan radni angažman. Potrebno je raditi na organizaciji sportskih udruženja i društava koja bi se bavila razvojem i unaprijeđenjem sporta i fizičke kulture, te saradnjom sa sličnim organizacijama u zemlji i inostranstvu. Djecu treba učiti zdravim stilovima života, a to ćemo jedino postići gradnjom više sportskih objekata, sportske sale u OŠ „Mrkojevići“, ulaganjem u sport i kulturu, pogotovo u prigradskom i seoskom području gdje su naročito potrebna pošto su ove sredine do sada, po tom pitanju, bila zapostavljena", ukazao je Nikočević.

On je kazao da u Baru postoji više sportskih klubova i da je neophodno unaprijediti njihov rad i obezbijediti iz budžeta lokalne samouprave finansijsku pomoć za najtalentovanije, kao i za projekte iz masovnog sporta.

"Nažalost, opojne supstance i narkotici postale su dostupne našoj omladini na svakom koraku, te je iz tog razloga neophodno jačanje centara i savjetovališta za suzbijanje narkomanije i efikasnije mjere države. Potrebna je veća podrška Kancelariji za suzbijanje narkomanije u Baru, ali i organizovanje više edukativnih predavanja i radionica na ovu temu u osnovnim i srednjim školama", zaključio je Nikočević.

Bonus video: