Krivokapić: SDP čini jaču Crnu Goru i jači Bar

"Ovdje su stvorene kompanije koje su bile uspješne na svjetskom tržištu jer su bile dobro vođene. Nećemo vrijeme u kojem ćemo da radimo samo za druge, samo za nadnicu"
57 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 20:58h

Lider SDP Ranko Krivokapić poručio je sa završne partijske konvencije u sali Doma kulture da će Bar nakon 25. maja biti socijaldemokratski "više nego ikad".

Krivokapić je naglasio da će mjera uspjeha Bara i Crne Gore biti kada se "naša djeca budu vraćala da ovdje žive i rade".

On je dodao da je SDP spreman "da vodi ovaj grad iz teškog vremena", te da jači SDP čini jaču Crnu Goru i jači Bar.

"Imamo ljude, dolaze mladi koji će biti bolji i jači od nas. Ovdje su stvorene kompanije koje su bile uspješne na svjetskom tržištu jer su bile dobro vođene. Nećemo vrijeme u kojem ćemo da radimo samo za druge, samo za nadnicu, nećemo u Evropu kao građani drugog reda. Mi imamo ljude koji mogu uspješno da vode, vratićemo vladavinu prava, red i jednake uslove za sve. Crna Gora mora istrajati na solidarnosti, ne smijemo prodati našu prirodu a da nama ostanu samo dugovi, ne može Crna Gora da uvozi struju pored naših voda i rijeka, ne može Crna Gora da ima bolje uslove za druge a ne za nas, naši ljudi su direktori u Americi", rekao je Krivokapić.

Lider SDP je kazao da se danas prvo na Lovćenu poklonio Njegošu "koji je stvorio riječ Jugoslavija u prepisci sa banom Jelačićem", a da se zatim u Baru poklonio još jednoj svetoj crnogorskoj planini –Rumiji, "koja nas je obasjala svjetlošću za sve narode, koja nas ujedinjuje i simbolizuje sve što smo stvarali da Crna Gora bude na putu evroatlantskih integracija".

"Bar čuva ideju crvene Crne Gore, čuvao je Crnu Goru za ovaj 21. maj. Kada na listi, kao sada u Baru, imate 32 nova imena, a tu su još prvoborci i heroji iz devedesetih godina, onda je ta lista pobjeda svih ideja za koje se zalaže", rekao je Krivokapić na konvenciji koju su otvorile himna i Internacionala.

Nosilac liste "SDP Bar-čist izbor" Mićo Orlandić čestitao je Dan nezavisnosti građanima Bara koji su dali ogroman doprinos obnovi državne suverenosti i naveo da je SDP u kampanji radila "iskreno i predano", te da je SDP stalno govorila da u kampanji nema političke neprijatelje nego političku konkurenciju, zbog čega je "i kampanja bila prava barska, mirna".

"Naša lista je najbolja ponuda za glasače jer je napravljena tako da odgovori svim prioritetima. Nakon finansijske konsolidacije budžeta, za razvoj poljoprivrede izdvajaćemo deset posto iz opštinske kase. Valorizovaćemo kulturno naslijeđe, uraditi strategiju razvoja Bara, razviti selo. Ostvarićemo dobar rezultat, bićemo vlast i odlučivaćemo o budućnosti ovog grada-rekao je Orlandić koji je uputio poseban pozdrav liberalima sa kojima je SDP vodio Bar početkom devedestih kao opozicija jedinstvenom DPS-u".

Orlandić je poručio članstvu da se u naredna četiri dana maksimalno angažuje na terenu i da dodatno porazgovara sa svim građanima "kako bismo povećali broj naših glasača".

Galerija

Bonus video: