Manjinska koaliciona lista Bar građanima čestitala Dan nezavisnosti

"Važno je naglasiti da su u obnovi nezavisnosti značajno pomogli i naši građani koji žive u dijaspori"
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 15:21h

Zajednička lista "Bošnjaci, Muslimani i Albanci – Bar u koji vjerujemo" svim građanima Bara i Crne Gore čestitala je 21. Maj - Dan nezavisnosti, ukazujući da je "najznačajniji datum u novijoj istoriji Crne Gore posebno važan" za pripadnike manjinskih naroda koji su dali "veliki doprinos obnovi nezavisnosti i time sebe ugradili u temelje moderne Crne Gore".

"Važno je naglasiti da su u obnovi nezavisnosti značajno pomogli i naši građani koji žive u dijaspori, i da su u velikom broju došli u Crnu Goru želeći da učestvuju u tom istorijskom procesu. Na zajedničkoj listi ove koalicije je i predstavnik naše dijaspore Hajdar Dako Šabović, koji potiče iz ugledne barske porodice iz Veljih Mikulića, a živi i radi u Čikagu i Baru. Veoma je uspješan biznismen koji je mnogo investirao i u Crnoj Gori, i zajedno sa svojom porodicom najveći je donator Islamske zajednice u Baru, kao i mnogih drugih projekata humanitarnog i socijalnog karaktera, namjenjenih svim građanima", saopšteno je iz manjinske koalicije.

Šabović je rekao da je razlog zbog kojeg je “s velikom čašću koja mi je ukazana” prihvatio da bude jedan od kandidata na zajedničkoj listi Bošnjaka-Muslimana i Albanaca taj što je prepoznao ljude koji “promovišu realnu politiku naslonjenu na vrijednosti viševjerskog i višenacionalnog Bara, ali isto tako se zalažu za očuvanje nacionalnog, kultunog i vjerskog identiteta manjinskih naroda, njihovu zastupljenost u institucijama i ravnopravnost”.

"Prepoznao sam i podržavam njihovu politiku, koja podrazumjeva iskazan osjećaj prema svim tim vrijednostima i posebno aktivan odnos za potrebe dijapore i iseljenika.. Uvjeren sam da će budući odbornici ove koalicije intenzivirati saradnju sa ljudima iz dijaspore, i kroz opštinske institucije, da će se na kroz neke zajedničke aktivnosti, u narednom periodu, realizovati projekti koji će imati za cilj da pokrenu barsku privredu", zaključio je Šabović.

Bonus video: