Bajčeta optužila Zukića: Nudio joj 50 eura za ličnu

Suđenje nakratko bilo prekinuto jer je tokom svjedočenja Ivana Milikić pala u nesvjest
90 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja Osnovni sud suđenje snimak, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja Osnovni sud suđenje snimak, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 21.05.2014. 18:42h

Svjedokinja Stanojka Bajčeta izjavila je na suđenju za aferu “Snimak” u Pljevljima da je, uoči parlamentarnih izbora 2012, posjetio komšija Adil Zukić i pitao da mu proda ličnu kartu.

"Našalila sam se daj mi prvo 50 eura pa ću dati ličnu kartu. Kasnije sam ga kroz šalu pitala gdje je ono 50 eura, a on je rekao-nema jer nas nisi glasala. Kako je on znao za koga sam ja glasala nije mi jasno", rekla je sedamdesetšestogodišnja Stanojka na suđenju direktoru Centra za socijalni rad u Pljevljima Jusu Ajanoviću i jedanaesorici aktivista DPS-a za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Optuženi Sadik Bulut kazao je da Bajčeta nije nađena na adresi, a da je novac dat Admiru Ramoviću, a slično je rekao i tokom svjedočenja Aleksandre Beljkaš i Ljubiša Damjanovića navodeći da su umjesto njih jednokratne novčane pomoći uručene Sabriji Čauševiću i Ervini Hrastovina. Svjedokinja Ljubica Vlahović negirala je da je primila novac na ime jednokratne pomoći.

"Optužili su da mi je muž uzeo 50 eura, a on umro u septembru 2011“. Nakon što je na pitanje optužene Vanje Sokić potvrdila da poznaje Dragana Bulatovića jer žive u istom ulazu u zgradi, Sokić je rekla da je on novac dao drugom licu te da će Bulatović odgovoriti o kome se radi.”

"Dabogda ga grom udario ko mi je ovo uradio“.

Svjedok Malkić Hasim potvrdio je da su on i supruga uzeli po 50 eura od Centra navodeći da mu je supruga kazala da je bila gužva kada je novac dijeljen. Novelja Potpara je kazao da je uzeo 50 eura misleći da je riječ o putnim troškovima za liječenje u Podgorici, ali da je shvatio o čemu se radi kada su mu troškovi isplaćeni u januaru 2013.

On je kazao da mu je 50 eura dao nepoznat čovjek na ulici ispred zgrade. Suđenje je nakratko bilo prekinuto jer je svjedokinja Ivana Milikić pala u nesvjest.

Bonus video: