Glavni grad: Zaposlene nijesmo zakidali

Isplaćivane su zarade za 17 do 25 odsto veće u odnosu na državnu upravu, tvrdi Glavni grad
3 komentar(a)
opstina, podgorica, zgrada, zgrada opstine, Foto: Arhiva "Vijesti"
opstina, podgorica, zgrada, zgrada opstine, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.05.2014. 13:40h

Povodom teksta pod naslovom "SDP optužio Mugošu: Službenike zakinuo za milione od 2008.", koji je objavljen u “Vijestima reagovao je Glavni grad:

"Netačni su i nekorektni navodi Đorđa Suhiha (SDP)da je bilo ko od zaposlenih u Glavnom gradu od 2008. godine do danas zakinut u isplati zarade za makar jedan jedini cent, a kamoli za po nekoliko hiljada eura, kako se to lažno spočitava. Glavni grad je jedna od rijetkih lokalnih samouprava koja je sve ove godine isplaćivala zarade u punom iznosu, bez dana zakašnjenja, što Suhih dobro zna, pa je zato očigledno da svjesno i namjerno saopštava neistinite i nepotpune podatke. Istina je da Glavni grad ranije nije primjenjivao koeficijente koje je primjenjivala državna uprava, ali su sredstva za zarade u budžetu planirana po vrijednosti koeficijenta koja je bila veća od one na državnom nivou za 63,3% do juna 2013. godine, a od tada za 47,4 odsto, čime ne samo da je nadomještena razlika manjeg koeficijenta, već su zaposlenima isplaćivane zarade za 17 do 25 odsto veće u odnosu na državnu upravu.

Nekoliko presuda koje je sud donio u korist zaposlenih, ne cijeneći da li je stvarno nastupila šteta po njih, već samo da li je primijenjen koeficijent, Glavni grad će osporiti ustavnom žalbom za koju smo uvjereni da će biti usvojena jer su matematika i logika u ovom slučaju neumoljive", piše, između ostalog, u reagovanju.

Bonus video: