DF: Vanredni parlamentarni izbori do Nove godine

Lekić je kazao da je Podgorica opozicioni grad i da iz nje treba da se desi suštinska promjena u Crnoj Gori
77 pregleda 184 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 08:25h

Čelnici Demokratskog fronta najavili su na završnoj konvenciji u Podgorici da će se do Nove godine održati vanredni parlamentarni izbori.

Poslanici te koalicije Slaven Radunović i Branko Radulović najavili su da će parlamentarni izbori biti održani do 1. decembra i da će se “najkasnije do Nove godine Crna Gora osloboditi režima Mila Đukanovića”.

Radunović je naveo da će se izbori održati 1. novembra ili 1. decembra. Radulović je sa skupa na kojem se okupilo više stotina ljudi, poručio liderima SDP-a, Pozitivne i SNP-a, Ranku Krivokapiću, Darku Pajoviću i Srđanu Miliću da se ne igraju “jer će im biti tijesno u Podgorici”.

Lider Nove Andrija Mandić kazao je su “Srbi pružili ruku rođacima Crnogorcima, da zajedno sa komšijama Bošnjacima, Albancima i Hrvatima” mijenjaju Crnu Goru i da je to jedini pravi način. Mandić je kazao da je DPS već truo i da je će DF odbraniti pobjedu kao u Beranama.

Lider PZP-a Nebojša Medojević rekao je da je opozicija za izbore u Podgorici ponudila tri zrela kandidata što se, kako je naveo, moglo vidjeti na televizijskom sučeljavanju kandidata, i da je opozicija u sazrela.

“DPS je na umoru, političkom i moralnom”, rekao je Medojević.

Poslanik DF-a Goran Danilović kazao je da je DF već pobijedio ali da se ta pobjeda mora odbraniti.

Predstavnik PZP-a Koča Pavlović kazao je da su predstojeći izbori još jedan referendum, i da je suštinska razlika to što u ovom slučaju to da onaj ko glasa za DPS i protiv promjena glasa protiv Crne Gore. Predrag Bulatović naveo je da će izlaznost na izborima veća od 70 odsto značiti sigurnu pobjedu DF-a.

Lider Foruma 2010 Žarko Rakčević rekao je Podgorica i Crna Gora jesu svjetlost, a da je tmina korupcija, organizovani kriminal, uništena privreda i droga, a da je tminu donio DPS.

“Ne mogu despoti biti evropsko lice”, rekao je Rakčević.

On je kazao da Podgorici ne trebaju podjele i revanšizam te da ona mora biti grad jednakih šansi a ne poltrona i podobnih partijskih vojnika.

Lider DF-a Miodrag Lekić ponovio je da je Podgorica opozicioni grad što se pokazalo na predsjedničkim i parlamentarnim izborima i da iz nje treba da se desi suštinska promjena u Crnoj Gori. On je kazao da neće pominjati nosioca liste DPS-a Slavoljuba Stijepovića, kao ni “glavne aktere krize u Crnoj Gori”.

“Dovoljno je da pomoenem da jedan drugom šalju krivicu za kriminal i korupciju i onda zagrljeni nastave u Vladi” rekao je lider DF-a. Lekić je poručio da je DF spreman da postane opozicioni front otvoren za sve koji su za smjenu vlasti.

Galerija

Bonus video: