Zeković poručio Maroviću: Ne želimo budvanski scenario u Kolašinu

"Moguće da on uviđa sličnosti u radu lokalnih samouprava, ali mi bi za Kolašin željeli drugačiju budućnost"
73 pregleda 11 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bojan Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.05.2014. 14:37h

Odbornik Socijaldemokratske partije (SDP) i kandidat za odbornika koalicije “Za evropsko lice Kolašina“ Bojan Zeković reagovao je na izjave potpredsjednika Demokratske partije socijalisita (DPS) Svetozara Marovića.

Govoreći na konvenciji liste „Za evropski Kolašin – Milo Đukanović“, potpredsjednik DPS kazao je da se “Crnoj Gori pokušava nametnuti situacija kakvu savremeni svijet ne poznaje”,a to je, kako je rekao, “da se dio vlasti sa opozicijom udružuje protiv vlasti”.

Marović je kazao da je SDP “koalicioni partneri onih iz opozicije, a u koaliciji sa ovima iz vlasti”.

“Cijenimo savjete gospodina Marovića, ali čak ni mi iz opozicije, a posebno ne funkcioneri DPS-a i njihovi koalicioni partneri, ne bi željeli da, kao u njegovoj Budvi, gradonačelnici sukcesivno završavaju u zatvoru.

Moguće da on uviđa sličnosti u radu lokalnih samouprava, ali mi bi za Kolašin željeli drugačiju budućnost. Mi želimo bolju i pravedniju vlast koja radi za dobro građana, a ne sopstveno i dobro svoje partije", kazao je Zeković.

SDP, napominje on, više vjerujemo sopstvenim očima, nego Marovićevim objašnjenjima. U toj partiji bi, kaže Zeković, “cijenili duhovitost po pitanju učinka lokalne vlasti, da ne žive u Kolašinu”

“Iz Budve situacija u Kolašinu, sa milionskim dugovima, dugogodišnjom blokadom budžeta, alarmantnim iseljavanjem stanovništva.... vjerovatno izgleda smiješno, ali kod Kolašinaca to izaziva drugačiju emociju. U gradu koji je doveden u situaciju da ne može ni izbore da sprovede, već izborni materijal pozajmljuje iz okolnih gradova, jednostavno je epristojno govoriti o uspjesima", tvrdi odbornik SDP.

Prema Zekovićevim riječima, u projekte koje je DPS obećao, a od njihove realizacije nema ništa su: podršku malom i srednjem biznisu, Dom za stara lica, Dnevni centar, godišnje nagrade mladim bračnim parovima, Stadion FK Gorštaka sa tribinama i poslovnim prostorima, poligon za male sportove u svakoj mjesnoj zajednici, Kolašinsko kulturno ljeto…

Jednostavnije za lokalni DPS, kaže on, je da izdvoje jedan projekat koju ste obećali i realizovali, na koji ste najponosniji, a da nije u pitanju Vladin projekat. Ukoliko predstavnici izvršne vlasti, tvrdi Zeković. Uporede svoj propagandni material za ove i za predhodne izbore “po stepenu poklapanja, lako ćete utvrditi koliko su bili uspješni”.

Bonus video: