Mugoša otvorio kružni tok i postavio kamen temeljac za bazen

"I prethodna raskrsnica sa semaforima bila je urađena po najvišim standardima, ali smo zbog velike frekvencije saobraćaja bili primorani da uradimo kružni tok"
79 pregleda 201 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2014. 16:06h

Odlazeći gradonačelnik Miomir Mugoša otvorio je juče kružni tok na raskrsnici Bulevara Josipa Broza Tita i Prve proleterske na Starom aeorodromu.

To je jedan od infrastrukturnih projekata, koji je, kako tvrde u MANS-u, trebalo da bude završen još prošle godine.

Iz MANS-a su optužili Agenciju za izgradnju Podgorice da je namjestila završetak nekoliko velikih infrastrutkturnih projekata neposredno uoči lokalnih izbora 25. maja, čija je ukupna vrijednost više milion eura, što su demantovali iz Glavnog grada.

Od novembra 2013. do februara ove godine raspisani su i javni pozivi za izgradnju nekoliko ulica, koje uopšte nisu bile u planu javnih nabavki, tvrde u MANS-u.

Za raskrsnicu na Starom aerodromu namijenjeno je 450.000, novi dio Dalmatinske ulice, kako piše u planu javnih nabavki Agencije za 2013. trebalo je, tvrde u MANS-u, da bude završen prošle godine za 300 hiljada eura. Ugovor o izgoradnji, međutim, potpisan je tek u januaru, vrijedan je pola miliona i ima rok završetka od stotinu dana, što se poklapa sa održavanjem lokalnih izbora.

Iz MANS-a su upozorili i da je uređenje blokova 35 i 36 bilo planirano do kraja 2013. za 100.000 eura, ali da je tender raspisan tek u novebru i to po duplo većoj cijeni.

Za Beogradsku, Ulicu Iva Andrića i Novu dva namijenjeno je ukupno pola miliona, saobraćajnicu sa parkingom u Bloku E oko 150.000 eura, sve sa rokom završetka uoči izbora, tvrde u MANS-u.

"Sasvim je sigurno da će konkretno kandidat DPS-a (Slavoljub Stijepović) iskoristiti otvaranje svih objekata da dodatno promoviše svoju partiju i svoju kandidaturu, iako se radi o novcu svih građana, bez obzira koga oni glasaju...”, kazao je Dejan Milovac iz MANS-a Televiziji “Vijesti”.

Mugoša je juče kazao da je za rekontsrukciju kružnog toka potrošeno 400 hiljada eura, a otvaranju su prisustovali Stijepović, zamjenik gradonačelnika Vladan Vučelić i sekretar Sekretarijata za komunalne usluge i saobraćaj Miomir M. Mugoša.

Odlazeći gradonačelnik je pojasnio da je rekonstruisano 170 metara Bulevara Josipa Broza Tita i 150 metara Prve proleterske, kako bi kružni tok bio prilagođen najvišim standardima.

"I prethodna raskrsnica sa semaforima bila je urađena po najvišim standardima, ali smo zbog velike frekvencije saobraćaja bili primorani da uradimo kružni tok. Veoma je važno što smo ovaj posao završili prije turističke sezone kada će u ovom dijelu grada saobraćajna frekvencija biti daleko veća, a protočnost saobraćaja zahvaljujući kružnom toku mnogo bolja...”, kazao je Mugoša.

Na rastanku položio kamen temeljac za Čelebićev bazen

Mugoša je sa vlasnikom firme “Čelebić” Tomislavom Čelebićem juče postavio kamen temeljac za izgradnju zatvorenog bazena u Donjoj Gorici. Kompanija “Čelebić” planira da za godinu izgradi bazen i SPA centar.

"Čast mi je da pri kraju mandata zajedno učinimo jedan ovako značajan iskorak u mom zavičaju. Izgradnjom zatvorenog bazena, vrijednog tri miliona eura, uradićemo i treći bazen u Podgorici, od pet koliko sam obećao", kazao je Mugoša. Riječ je, međutim, o privatnoj investiciji, s tim da je Glavni grad oslobodio investitora obaveze plaćanja komunalija.

Galerija

Bonus video: