Lekić: Uspjeli su da unište najperspektivniji grad

"Bićemo ravnopravni saveznici, koliko god da ko ima procenata osvojenih glasova. Ko bude mudrovao, ostavićemo ga da na miru rješava svoje sofizme"
33 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 21:33h

Lider DF Miodrag Lekić poručio je večeras sa završne konvencije DF Baru da svi politički subjekti koji žele promjene u ovom gradu imaju pruženu ruku saradnje DF-a.

"Bićemo ravnopravni saveznici, koliko god da ko ima procenata osvojenih glasova. Ko bude mudrovao, ostavićemo ga da na miru rješava svoje sofizme, da sredi misli i vidi da li je u u vlasti ili u opoziciji", rekao je Lekić.

Komentarišući barske izbore, on je rekao da je aktuelna barska vlast „uspjela da zaustavi“ privredu najperspektivnijeg grada u državi, te da krah lokalne privrede „nije apstraktan, on je vezan za DPS i SDP koji vladaju gradom 25 godina“.

"To je bilo sistematsko uništavanje grada. Jedan naš stariji Baranin rekao mi je da ovako nešto nisu mogli da urade obični ljudi, već da je ovakav kolaps djelo velemajstora. Poltronska dimenzija barske vlasti je poseban problem, ne postoji nešto što vlast iz Podgorice ne zaželi a da oni u Baru ne ispune, kako bi neko u Podgorici profitirao na račun građana Bara", dodao je Lekić.

On je rekao da se priča DF u kampanji za lokalne izbore ne razlikuje ni najmanje od onoga što pričaju cijele godine.

"Vlast ima problem da stalno mora izmišljati nove ideje. Prvo su raspisali konkurs za Srbe, koji su Srbi iz DF odmah odbili jer ne žele saradnju sa korupcijom i kriminalom. Vlast je onda počela da priča kako propade država. Ne brane oni državu nego sebe i svoje privilegije, brane sebe od pravne države", istakao je Lekić.

Nosilac liste DF Bar dr Srđan Kalinić rekao je da je u ovom gradu „ ne zrelo, već prezrelo“ za promjene, dodajući da je za vrijeme vladavine DPS i SDP u gradu bez posla ostalo 7.000 radnika.

"Vrijeme je za nove stranice istorije Bara. Ova nesposobna vlast je uništila privredne gigante, a pojedinci u tim uništenim preduzećima su stavili milione u svoje džepove. Umjesto višemilionskih investicija mi sada imamo višemilionske dugove. Apelujem na 16.000 apstinenata u Baru da izađu na izbore i glasaju DF i promjene", rekao je Kalinić.

Galerija

Bonus video: