Evropsko lice Kolašina: Rezultati rada DPS-Grupe građana poražavajući

Iz koalicije poručuju da prioritet mora biti privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta kako bi zaposlili ljude i zaustavili odlazak stanovništva
0 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: ELK
Bojan Zeković, Foto: ELK
Ažurirano: 19.05.2014. 16:45h

Rezultati rada koalicije DPS-Grupa građana, u kojoj su učestvovali i mnogi danas opozicioni funkcioneri, su porazni i duboko zabrinjavajući, saopštili su juče iz koalicije Evropsko lice Kolašina.

Iz te Koalicije tvrde da je između dva popisa 1.500 Kolašinca napustilo rodni grad.

Od 150.000 eura koliko je iznosio dug kada je koalicija DPS–GG formirala vlast, podsjećaju u koaliciji Evropsko lice Kolašina, “tokom mandata potraživanja prema loklanoj upravi narasla su na 11.000.000, od čega je dio umanjen tako što je država preuzela zemljište u Sportskoj zoni za neplaćene poreze i doprinose”.

“Što je najgore, taj dug nije nastao infrastrukturnim radovima, subvencijama za otvaranje novih radnih mjesta...., već dominantno rasipništvom lokalnih funkcionera. Budžet opštine je godinama u blokadi, blokiran je i namjenski račun koji je godinama zloupotrebljavan, a lokalni funkcioneri se hvale da su ostvarili sve što su obećali. Kada vlast ne služi građanima, već pobjednicima na izborima, ljudi su prinuđeni da napuštaju svoj grad. Funkcioneri koji su opštinu doveli u situaciju da ne može ni da sprovede izbore, već izborni materijal posuđuju iz okolnih opština, umjesto da se povuku iz politike, ponovo traže povjerenje gradjana”, tvrde u toj koaliciji.

Prema njihovim riječima, prioritet buduće vlasti mora biti privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta kako bi zaposlili ljude i zaustavili odlazak stanovništva.

Bonus video: