Akcija koalicije Evropsko lice Podgorice: "Kancelarija za brze odgovore građanima"

"Grad mora omogućiti građanima da svoja prava ostvaruju na jednom mjestu", istakla je Marija Blagojević kandidatkinja za odbornicu
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 12:29h

Koalicija Evropsko lice Podgorice organizovala je danas akciju pod nazivom "One stop shop" koja je organizovana u vidu simulacije kancelarije za brze odgovore ispred Sekreterijata za lokalnu samoupravu.

Na zidu "kancelarije" su bila nalijepljena uobičajena pitanja koja građani postavljaju organima lokalne samouprave, a ostavljen je i prostor da građani sami dopišu pitanja koja žele.

Kandidatkinja za odbornicu Marija Blagojević je kazala da je glavni cilj ove akcije da se skrene pažnja na trenutnu neefikasnost i usporenost u radu pojedinih jedinica lokalne samouprave.

"Kako bi građanima olakšali procedure predaje zahtjeva, dobijanja potrebnih dokumenata i informacija, uspostavićemo sistem jednog šaltera. Grad mora omogućiti građanima da svoja prava ostvaruju na jednom mjestu, štedjeći njihovo vrijeme i uklanjajući administrativne barijere. Jedinice lokalne samouprave su obavezne da svojim građanima obezbijede što lakši pristup svim informacijama i podacima, i pruže potrebna objašnjenja i obavještenja vezana za način ostvarivanja njihovih prava i obaveza", istakla je Blagojević.

Takođe, kako kaže Blagojević, na ovaj način bi se uštedjeli i vrijeme i novac građana.

Zato mi želimo da formiramo Građansku kancelariju koja će omogućiti da građani na jednom mjestu dobiju sve potrebne informacije i pravnu pomoć, čime ćemo obezbijediti znatnu uštedu njihovog vremena i novca” kazala je Blagojević.

Galerija

Bonus video: