Savović: 25. maj je Dan D za Danilovgrad

Savović je pitao Danilovgrađane da li je neko čitao izborni program lokalnog DPS-a ističući da vjeruje da nije
121 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 22:37h

Državi se služi, državom se ne služi. Državi se služi i daje, a oni od države kradu i nas posle nazivaju neprijateljima. Napravljena je nova kategorija svojine, državno-politička svojina. Toga nema u teoriji i praksi, toga ima samo u njihovim džepovima. Istražićemo im te džepove, promjenićemo im odjela, maći ćemo im kravate dobiće novi dres kod, tu se kravate ne nose, odjela su im štraftasta i blizu im je mjesto, poručio je sinoć iz Danilovgrada nosilac liste Demokratskog fronta Željko Savović, poručujući da DF ima hrabrosti da kaže DPS-u dosta.

On je pitao Danilovgrađane da li je neko čitao izborni program lokalnog DPS-a ističući da vjeruje da nije.

"Imate vi pametnijeg posla, a i nije vrijeme za humor, dovoljno je Migo (Slavoljub Stijepović) za humor", kazao je on pitajući lokalnu vlast gdje su bili do sad, pa su se sad sjetili da renoviraju gradsku Osnovnu školu.

"Jedan sat je trajao konkurs za prijem pripravnika, sram ih bilo. Sram bilo i te mlade ljude koji su na to spali", kazao je Savović, govoreći o zapošljavanju 20 pripravnika u Opštini Danilovgrad.

Kandidat za odbornika Ranko Vuković kazao je da je Danilovgradu potrebna politika, a ne nasilje, ocjenjujuući da je da je aktuelna vlast u tom gradu najrigidnija u Crnoj Gori.

Savović je, komentarišući izjavu nosioca liste SNP-a da je samo ta partija predstavila lokalnu listu, a da se ostali kriju iza stranačkih lidera, kazao da je davno rečeno da "junak čojku konja vodi", ističući da mu ne smeta da bude pod barjakom Miodraga Lekića, lidera fronta.

Savović je poručio da je 25. maj dan D za Danilovgrad.

"Na engleskom destiny - sudbina, na italijanskom decisione - odluka, a na milom mi ruskom davoljno - dosta je bilo", kazao je on.

Kandidat za odbornika Ranko Vuković kazao je da je Danilovgradu potrebna politika, a ne nasilje, ocjenjujuući da je da je aktuelna vlast u tom gradu najrigidnija u Crnoj Gori.

Lekić: Dosljedni u borbi za pravnu državu

Lider DF-a Miodrag Lekić rekao je da DF ne gleda Crnu Goru kao objekat i sredstvo da dobiju glasove, već žive sa njom ističući da je DF sve jači i da je zbog toga meta vlasti.

"Đukanović (Milo) spašava Crnu Goru od DF. Svi znaju da ljudi spašavju sebe, ne državu.. DF svugdje, ne samo u Danilovgradu, bilježi rast. Mi treba da ponovimo rezultat ostvaren na predsjedničkim izborima. Tada smo pobijedili svi zajedno, u neregularnim uslovima, pored krađe glasova", kazao je Lekić ističući da se DF bori vrlo dosljedno za pravnu državu.

"Siguran sam da pobjeđujemo u Danilovgradu, u to sam stoprocentno siguran, a vjerujem da ćemo odbraniti i ostale pobjede. Nisam govorio o našim protivnicima, iako ima svega i svačega. Ima osoba koje zasmijavaju, neću reći na koga mislim, znate ko bi mogao biti u pitanju, a ništa manje i ovaj filozof iz Budve koji se prebrojao oko nekih cifara", kazao je on.

Pavličić: Ne može se sakriti bliskost vlasti i kriminalaca

"Neviđena pljačka narodne imovine sakrivena iza rata za mir, ideje nezavisnosti i evroatlanskih integracija ima za posljedicu veliko siromaštvo i nezaposlenost...Sve mi ovo ličn na brod koji sigurno tone, a u salonima broda muzika i bahanalije, vi ste građani u potpalublju", kazao je dr Miodrag Caro Pavličić, koji je na tribini DF-a govorio ispred Foruma 2010.

On je poručio da se bliskost vlasti i kriminalnih struktura više ne može sakriti.

"Oni zajedno rade, grade, druže se, imaju zajedničke firme, prilagođavaju zakone svojim sumnjivim poslovima. Oni svi zajedno su crnogorska oligarhija...Sastavni dio takve politike je da se ubijaju, prebijaju, zastrašuju nezavisni novinari, da se bacaju bombe na nezavisne medije, istaknute policajce, da se zastrašuju ljudi, da se izborni procesi ugrožavaju krađom glasova", kazao je Pavlićić.

Na tribini su govorili kandidati za odbornike ali i dr Srđa Pavićević, Jelisava Kalezić, Slobodan Pavićević, Milan Knežević, Andrija Mandić, Nebojša Medojević..

Medojević je rekao da DPS protiv njega vodi prljavu kampanju, pokušavajući da ga optuži da se raduje nesreći i tragediji Srbije i Bosne Hercegovine.

"Kao štoznate zadnjih dana režim je u totalnom haosu.Suočeni su sa voljom naroda, sve što su mogli prevariti prevarili su i zapad i istok, uveli su sankcije Rusiji, svađaju se sa svima u okruženju", kazao je Medojević

Galerija

Bonus video: