Marović u Gusinju: Dobili ste opštinu, sada pokažite da ste je zaslužili

Miodrag Radunović je je poručio Gusinjanima da su teška vremena iza i da je sačuvan multikonfesionalna, multietnička i građanska Crna Gora
62 pregleda 40 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 20:28h

Potpredsjednik Demorkatske partije socijalista Svetozar Marović rekao je prisutnima na tribini liste "Složno za Gusinje" da Gusinje treba da bude grad u kojem svi vide svoju šansu.

"Dobili ste opštinu sada morate dobiti izbore da biste pokazali da ste zaslužili opštinu",rekao je Marović dodajući da je pobjeda sigurna jer nastupaju složno.

Marović je rekao da ovo nijesu izbori koji su važni samo sa Gusinje već su važni i za cijelu Crnu Goru.

"To su lokalni izbori, ali kad ih imate 12 važni su i za državu u cjelini. I što pobjedi više evropskog i više evroatlantsnog i ovdje u Gusinju i u 12 mjesta u Crnoj Gori toliko će i Crna Gora biti evropskija toliko će biti bliža NATO-u, sigurnija, stabilnija, naprednija. Zato će vaš glas biti i glas za Crnu Goru. Marović je rekao da je siguran u izbornu pobjedu jer lista "Složno za Gusinje" ima tim koij ima snage i hrabrosti da vodi opštinu, da trpi uvrede ali i da odbrani tekovine 2006. godine. Zato frontovi neće uspjeti jer vode zemlju natrag", rekao je Marović.

Miodrag Radunović je je poručio Gusinjanima da su teška vremena iza i da je sačuvan multikonfesionalna, multietnička i građanska Crna Gora i da su Gusinjani to primjerom pokazali.

"Sada se okrenumo budućnosti. Moramo otvarati nova radna mjesta. Moramo valorizovati potencijale ovog kraja. Nemamo pravo da propustimo priliku. ;oramo se infratrukturno povezati i ulagati u poljoprivredu i turizam", rekao je Radunović posebno ističući kao potencijal "beskrajnu ljepotu, neiskorištenu diviljinu i netaknutu prirodu" gusinjskog kraja.

Rekao je i da su sve inicijative Gusinjaca prijvaćene od strane Demokratske partije socijalista na čijem je čelu Milo Đukanović i da se sada treba zajedno boriti za bolji kvalitet života.

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Rifat Rastoder rekao je prisutnima da je Gusinje jedno od najstarijih središta života na ovim prostorima, da je obnova opštine šansa i tek prvi korak kao i da predstoji dugoročno utemeljenje novoobnovljene opštine.

"A prvi uslov za to je izbor vlasti koja će biti kadra da to i ostvari. Iskreno mi je zbog posla koji nam predstoji izuzetno drago što ste, za razliku od mojih zavičajaca u Petnjici, shvatili da jedino ovakva šira koalicija može biti garant uspješnog ostvarenja vašeg istorijskog čina obnove opštine. Apelujem da i nakon predstojećih izbora i bez obzira na izborni rezultat ponudite konstituisanje vlasti od svih relevantnih činilaca", rekao je Rastoder.

Na konvenciji se prisutnima obratio i Šemso Jarović, koji je predstavio program Koalicije "Složno za Gusinje" i dodao da lideri i prvaci stanuju pod rednim brojem jedan, i poručio sugrađanima da 25. maja podrže našu koaliciju.

Galerija

Bonus video: