Medojević: Kampanja režima u Podgorici i nekih medija iz Beograda

"Iznošenjem ovakvih stavova Medojević nipodaštava trud i doprinos svih građana Crne Gore", smatraju u DPS-u
162 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 15:28h

Sa gnušanjem odbacujem prljavu kampanju režima u Podgorici uz pomoć nekih sebi sličnih ortaka u Beogradu, koja ima za cilj da tešku tragediju građana Srbije zloupotrijebi u dnevno političke svrhe, saopštio je poslanik DF Nebojša Medojević.

On je najoštrije demantovao "podlu izimišljotinu da sam ja danas na svom Twitter nalogu pravio morbidne i neuksune aluzije na katastrofu koja je zadesila Srbiju".

"Istina je da sam u utorak sa svojim prijateljima na Twitteru razmjenio par stavova o projektu Beograd na vodi, ali tada niko ni u Srbiji, a ni u Crnoj Gori nije imao nikakve najave da ce poplave imati ovakve katasrofalane posljedice. Kao veliki i iskreni prijatlj Srbije i aktivni učesnik u mnogim fazama njene demokatske, političke, ekonomske, institucionalne tranzicije od 90-ih do danas, izražavam svoje duboko zgražavanje sa neljudskim pokušajima režima u Podgorici i dijela kontrolisanih medija u Beogradu da mene predstave kao čovjeka i politicara koji, zloupotrebljava i ne saosjeca sa tragedijom velikog broja ljudi u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Medojević je naveo da bi bio mnogo više srećan da je država Srbija imala mnogo efikasniji sistem ranog upozoravanja, uzbunjivanja, planiranja, kooridnacije, organziacije i akcije koji bi preventivno i efikasno djelovao da štete i stradanja budu manje.

"Očigledno da i Crnu Goru, i Srbiju, ali i sve zemlje u regionu očekuju ozbiljne reforme i rezovi u oblasti sistema za prevenciju iodbranu od elementarnih nepogoda i drugih asimetričnih prijetnji bezbjednosti države i građana. Kao član Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore sam oštro reagovao i kada je Crna Gora bila zarobljena pod snijegom i kada se sistem za djelovanje u vanrednim situacijama raspao pred očima građana", zaključuje se.

DPS: Medojević pokušava da politički profitira

Na pitanju pomoći koju građani Crne Gore pružaju građanima Srbije i Bosne i Hercegovine, koji se bore sa nezapamćenim vremenskim neprilikama, vidi se koliko Demokratski front i Nebojša Medojević govore istinu, smatraju u DPS-u.

"Bilo je samo pitanje vremena kada će neko od njih zloupotrijebiti nesreću naših susjeda u političke svrhe. Izjava glavnog klovna sa naše političke scene da zbog DPS-a Crna Gora ne može da pošalje pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini je gnusna laž, tipična za čovjeka kome je zadatak da blati svoju državu, čak i u momentima kada su svi građani udruženi i složni u pružanju podrške onima koji je trebaju. Solidarnost i humanost brišu sve razlike, samo ne kod politički ostrašćenog Medojevića i njemu sličnih", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, Medojeviću je važno samo da optuži DPS, koji je sve svoje volontere aktivirao da učestvuju u pomaganju našim susjedima.

"Iznošenjem ovakvih stavova Medojević nipodaštava trud i doprinos svih građana Crne Gore koji pružaju pomoć a istovremeno, ništa sam, konkretno i korisno ne preduzima. Od njegove moralne podrške niko nema koristi. Iako su svi građani mogli čuti i vidjeti da su Vlada, sve opštine, brojna preduzeća, humanitarne organizacije, razna udruženja i brojni građani Crne Gore ponudili i uputili pomoć, Medojević tvrdi suprotno. Takva mu je svaka istina", zaključuje se.

Galerija

Bonus video: