Krivokapić uputio telegrame saučešća kolegama iz regiona

"Crna Gora je uputila i odlučna je da vam pruži svaki vid pomoći u skladu sa svojim mogućnostima"
12 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2014. 12:25h

Predsednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić uputio je predsjednici Narodne skupštine Srbije Maji Gojković, predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leku, predsjedavajućem Predstavničkog doma (BiH) dr Miloradu Živkoviću i predsjedavajućem Doma naroda (BiH) dr Draganu Čoviću, telegram povodom tragičnih ishoda nezapamćenih poplava koje su zahvatile region.

"Iskreno smo potrešeni situacijom koja je zahvatila građane i područja vaših država, nanijevši tragične ljudske gubitke i ogromnu materijalnu štetu. Građani Crne Gore učestvuju svim svojim bićem u vašim gubicima i muci. Crna Gora je uputila i odlučna je da vam pruži svaki vid pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, kako bismo makar u mjeri mogućeg pomogli u ublažavanju boli nastale gubicima ljudskih života i šteti nastaloj poharom nezapamćene vodene bujice", navodi se u saopštenju.

Krivokapić je pozvao građane Crne Gore da iskažu svoju solidarnost.

"Koja je vazda bila sastavni dio bića naših naroda, te pomognemo jedni drugima kako bi se sačuvali životi i imovina. U ime Skupštine Crne Gore i moje ime, upućujem iskrene iskaze saučešća porodicama koje su ostale bez svojih voljenih u ovim poplavama".

Bonus video: