SNP: Budva je osramoćena i ponižena

"Jeste li se makar skupo prodali ili je bila dovoljna vreća fadžole"
69 pregleda 2 komentar(a)
Budva Citadela, Foto: Vuk Lajović
Budva Citadela, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.05.2014. 10:58h

Budva ovih dana preživljava svoje najtužnije dane. Ona je osramoćena i ponižena. Njeni gradonačelnici i najistaknutije ličnosti hapšene su i puštane na slobodu po nekoliko puta, dok optužbe, za pronevjere u nezamislivim količinama novca,ostaju u rafovima policijskih i tužilačkih kancelariija", poručeno je iz opozicione budvanske SNP.

Kako navode, u jeku posljednje afere svjedoci smo krize vlasti u Budvi i nevjerovatnih vratolomija, kada se gradonačelnik koji je uhapšen, pa pušten, pa uhapšen, ponovo direktno iz pritvora postavlja na predsjedničku funkciju.

"Koji kao da nije bio u pritvoru nego se vraća sa službenog puta iz Kinšase, samo iz razloga da bi potpisao prodaju zemlje u Dubovici kod Kraljičine plaže izvodeći time novi salto mortale u kojem bivaju žrtve jedino građani opštine Budva. I tu se nije zaustavio, već se prvog dana bacio na posao oko kupovine bivših odbornika Pozitivne, što se vidjelo na glasanju o skraćenju mandata gdje je ovaj dvojac bez kormilara glasao suprotno od onoga što je potpisao, I samim tim nagovjestio ovaj epilog.

Da je Budva ovih dana zaista ‘na pjeni od mora’ i živi svoju sopstvenu dramu, kako se dodaje, "pokazuje upravo ovaj apsurdni scenario, u kome opozicionari pomažu da se produži agonija u kojoj Budva propada i moralno i materijalno"

Konačno, diže se zavjesa i Milan Balević u društvu Časlava Perovića, ponovo skida masku sa lica, preuzimajući tako ulogu političkog bajpasa vladajućoj koaliciji. Ovim činom jasno pokazuju na koji način se odvija besprizorna prevara birača, a sve pod plaštom demagoških opravdanja za dobrobit opštine. Bivši odbornici Pozitivne ovim činom pokušavaju baciti prašinu u oči građanima Budve. No, svi znaju da su se, u ime dobra, u posljednjih dvadeset godina činjela najveća nepočinstva, od kojih mnoga ovih dana izbijaju na površinu, među kojima su najpoznatije afera Zavala i Košljun. Da li su u ovom slučaju kese s novcem iz afere Košljun završile kod Balevića i Perovića vidjećemo uskoro", ističu u SNP.

Da je Budva ovih dana zaista ‘na pjeni od mora’ i živi svoju sopstvenu dramu, kako se dodaje, "pokazuje upravo ovaj apsurdni scenario, u kome opozicionari pomažu da se produži agonija u kojoj Budva propada i moralno i materijalno".

"Pitanje je samo kolika je cijena za ovaj sramni čin u kojem se gazi ljudsko dostojanstvo i propagira politički nemoral. U ranijim slučajevima Pozitivna je direktno, na negativan način, pružala prvu pomoć DPS-u (Nikšić), dok su sada na djelu novi štosevi; kada se prethodno ta partija napusti, pa se kao nezavisni sklapaju dogovori ispod stola, koji rezultiraju najnižim ljudskim nivoom ophođenja. Kada ispred ličnog interesa prestaje funkcija morala.

Pozivamo ovom prilikom pomenutu gospodu da pomognu nama i građanima Budve, pa da nam odgonetnu misteriju i odgovore: jeste li se makar skupo prodali ili je bila dovoljna vreća fadžole?", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: