Pljevljima su potrebna nova radna mjesta i sistem toplifikacije

"Zahtijevaćemo da se pokrenu veliki projekti koji bi bili uporište za mali i srednji biznis"
90 pregleda 5 komentar(a)
Enis Dešević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Enis Dešević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 18.05.2014. 08:50h

Pljevljacima ne treba demagoška politička priča da su Pljevlja bogatstvo Crne Gore, a da onda svo to bogatstvo ide negdje drugo. Pozitivna Crna Gora će kao dio buduće vlasti u Pljevljima inistirati na ostvarivanju koncepta Pljevalja kao velikog industrijskog centra uz poštovanje najsavremenijih ekoloških standarda koji su prihvaćeni u evropskim državama, navodi se u saopštenju te partije, koje potpisuje Enis Dešević, kandidat na listi Pozitivne u Pljevljima.

"Da bi se to mijenjalo, zahtijevaćemo da se pokrenu veliki projekti koji bi bili uporište za mali i srednji biznis. U tom smislu su posebno važna dva projekta: izgradnja drugog bloka termoelektrane i gradnja cementare. Jednako je važno i kako će se realizovati ti projekti kako bi bili na korist Pljevalja, kazao je on.

Pozitivna se, kako je dodao, zalaže za gradnju drugog bloka TE Pljevlja, ali pod uslovima koji bi stvoriti ambijent za upošljavanje domaće radne snage i domaćih firmi, zapošljavanje u budućem drugom bloku u skladu sa zakonom, a ne prema partijskim spiskovima. Inistiraćemo i na obaveznoj toplifikaciji grada jer samo tako možemo riješiti ovaj dugoročni problem koji u zimskim mjesecima, predstavlja veliku prepreku u funkcionisanju grada.

"Isti paramateri kao i za gradnju drugog bloka TE, treba da važe i prilikom gradnje cementare. Na ovaj način bi se nesposredno otvorilo nekoliko stotina novih radnih mjesta, a posredno kroz pokretanje malih firmi kroz sistem start up kredita preko hiljadu novih radnih mjesta, što bi bio početni zamajac vraćanja Pljavalja u zonu socijalne i ekonomske stabilnosti. Da bi Opština ubuduće bila aktivni učesnik, a ne nijemi posmatrač ovih projekata potrebno je da se iz Pljavalja napravi poltički snažna akcija koja bi rezultaira upravo drugačijim odnosom prema našem gradu i rješavanju problema koji godinama muče Pljevljake, a koji su zbilja rješivi. Pozitivna Crna Gora će kao dio buduće vlasti insistirati na tome", navodi se u saopštenju.

Bonus video: