Neizvjesno učešće Lekića na sučeljavanju na TVCG: DF traži da dođe Đukanović

Tehnički razlog za nepojavljivanje Lekića u studiju TVCG, koji navode iz Fronta, je glavna konvencija Fronta za izbore u Baru 19. maja
0 komentar(a)
RTCG, Foto: Arhiva Vijesti
RTCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.05.2014. 06:33h

Učešće Miodraga Lekića na sučeljavanju osilaca lista za izbore u Podgorici, zakazanom za sjutra na Televiziji Crne Gore, pod znakom je pitanja jer Demokratski front, između ostalog, smatra da je TVCG u ime DPS-a trebalo da pozove premijera Mila Đukanovića a ne Slavoljuba Stijepovića, saznaju “Vijesti”.

TVCG je navodno na sučeljavanje pozvala “nosioce lista”, a prema tumačenju DF-a nosilac liste “Za evropsku Podgoricu - Milo Đukanović” je premijer, kao što su to Lekić na listi Fronta, Dragan Bogojević na listi Evropsko lice Podgorice i Aleksa Bečić u ime SNP-a, rekao je “Vijestima” izvor iz vrha DF-a.

Jedan od zahtjeva DF-a je da sučeljavanje bude narednog petka, neposredno uoči izborne šutnje.

“To je uobičajena praksa, a time se izbjegavaju različite interpretacije i manipulacije onim što je rečeno na sučeljavanju”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Tehnički razlog za nepojavljivanje Lekića u studiju TVCG, koji navode iz Fronta, je glavna konvencija Fronta za izbore u Baru u ponedjeljak uveče, koja je zakazana prije nego što je stigao poziv za sučeljavanje na RTCG.

Posljednjih dana se u vezi sa Lekićevim učešćem odvija intenzivna komunikacija između DF-a i TVCG.

Nije održano ni prvo sučeljavanje kandidata na TVCG, zakazano za 5. maj, nakon čega su Lekićev i Bogojevićev štab razmijenili optužbe sa javnim servisom oko toga ko je za to odgovoran.

Bonus video: