Lekić: Država i opštine zadužene, a visine dugova često su misterija

Crnoj Gori, smatra Lekić, treba nuditi ideje, programe i kompetentne ljude, a sve to da bi izašla iz duboke krize
16 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2014. 20:06h

Izbori 25. maja, pored toga što imaju lokalni značaj , imaju značaj i vrlo vjerovatnih promjena na državnom nivou.

To je govreći na promotivnom skupu u Kolašinu kazao lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić.

"Demokratska partija socjalista (DPS) pokazuje sve više nervoze. Sada proglašavaju „dramu države“. Dok je za nas Crna Gora nešto dublje i šire u istorijskom smislu i smislu traženja zajedničke vizije, dok se mi ozbiljno odnosimo, oni je poimaju kao zaokret politčke partije", poručio je Lekić Kolašincima.

Prema njegovim riječima, politika je prostor za konkurenciju ideja, pa, kako je kazao, DF, pored hrabrost i, odvažnosti i borbe za ciljeve, drži i do političke kulture.

Crnoj Gori, smatra Lekić, treba nuditi ideje, programe i kompetentne ljude, a sve to da bi izašla iz duboke krize.

"Uz sve to, mi se moramo i boriti legalnim sredstvima protiv onoga što je naveće slabost crnogorskog društva, a to je neodgovrnost. Tako je na vrhu državne vlasti , a u opštinama imitiraju taj model, on im je izgleda prijatan. Tako imamo situaciju zaduživanja i države i opština, a visine tih dugova su često misterija", kazao je lider DF.

Mandić i Bulatović: DPS vlast uzeo na prevaru

Prema riječima Andrije Mandića, Kolašin nikada nije pripadao DPS.

"Vlast u Kolašinu, uzeta je na prevaru. Takvo stanje , treba što prije mijenjati, a naša izborna lista u Kolašinu ima kapaciteta za to", kazao je Mandić.

Isto smatra i funkcioner DF Predrag Bulatović.

"Do 2006. godine DPS u Kolašinu nije mogla ni da priviri ni blizu vlasti. Te godine, ne voljom građana, na osnovu prevare i raznih političkih kombinacija, a suprotno rezultatu lokalnih izbora, došlo je do toga da je prije tri godine za predsjednika Opštine izbaran član DPS, partije koja je manjinska u tom gradu", kazao je Bulatović.

Danilović: Nikad nijsemo bili jači i složniji

Prema riječima Goran Danilovića, "opozicija u Crnoj Gori, po prvi put ne juri već, brani rezultat". Trenutna snaga DF je , tvrdi on, veća nego što je ikad prije bila, a to, poručio je, , treba braniti svim zakonom dozvoljenim sredstvima.

"Svi pokazatelji govore da ćemo biti najsnažnija politička opcija. Podgorica je mjesto u koje ovih dana gledaju sve oči, a znamo, iako i vi ovdje birate lokalnu vlast, da je vaš pogled upućen prema nama. Nikad nijesmo bili jači i složniji i nikada do sada nijesmo uspjeli da napravimo tako dobru priču, kako je pravimo ovih dana u glavnom gradu", rekao je Danilović.

Prema njegovim riječima, uprkos najavama iz DPS, prema kojima će državna vlast opstati nakon predstojećih izbora, bez obzira na lokalne koalicije, pobjede DF na lokalnom nivou, smatra Danilović, biće samo "početne stanice".

Odmah poslije toga , kako je kazao, doći će i vanredni parlamentarni izbori.

Dožić: Prevazići ćemo sve teškoće

Nosilac liste DF u Kolašinu Aleksandar Dožić, sugrađanima je detaljno prezentovao kratkoročne i dugoročne mjere, kojima će nastojati da unaprijede kvalitet života u tom gradu.

"Pored konstatovanja problema, nudimo rješenja, koja neće biti ni laka ni brza, ali će naš program garantovati prevazilaženje svih teškoća koje guše grad, a koje je napravila Grupa građana i DPS. Posebnu pažnju ćemo pokloniti otvaranju novih radnih mjesta, smanjenju javne potrošnje, racionalizaciji lokalne uprave, koja treba da bude servis građana, sadašnjih privrednika i budućih investitora", rekao je Dožić.

Galerija

Bonus video: