SDP: Nakon 20 godina devastacije, Rožaje će doživjeti ekonomski rast

Predsjednik OO SDP i poslanik u državnom parlamentu Izet Bralić je pozvao građane da daju svoj glas promjenama u Rožajama
100 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2014. 18:56h

Naš izborni program nije spisak lijepih želja za obmanjivanje građana od izbora do izbora, već je to realan program koji ima za cilj da od Rožaja ponovo, nakon dvadesetogodišnje devastacije u svim oblastima, napravimo poželjno mjesto za život svih svojih građana. Uvjeren sam da ćemo u vrlo kratkom roku značajno unaprijediti zapuštenu infrastrukturu, kroz partnerski odnos sa Vladom Crne Gore i našom dijasporom, kao i da ćemo nakon toga stvoriti pretpostavke za ekonomski rast kroz podsticaje malom porodičnom biznisu, pogotovu na seoskom području.“, rekao je danas na zajedničkoj promociji u Ibarcu i Suhom Polju nosilac liste Socijaldemokratske partije Faruk Kalač.

Bralić: Očekujem glas za promjene

Predsjednik OO SDP i poslanik u državnom parlamentu Izet Bralić je pozvao građane da daju svoj glas promjenama u Rožajama.

"Između budućnosti Rožaja i vas stoji neefikasna dvadesetogodisnja jednopartijska lokalna uprava. Vašim glasovima uklonimo sve barijere ka promjenama. Od 26. maja, jedno je sigurno, da će SDP biti vlast u Rožajama i da već danas imamo plan prioriteta. Nova šansa je tek za četiri godine'', rekao je Bralić koji je dodao da će SDP "kroz predan rad obezbijediti ubrzano rješavanje nagomilanih problema, kao i da će nova lokalna uprava biti prijatelj i partner u razvoju biznisa zajedno sa našom dijasporom".

Na promotivnom skupu za građane mjesnih zajednica Koljeno, Radeva Mahala i Kalače koji je održan u Kalačama, Bralić je kazao da će „zbog neminovnosti političkih promjena ovi lokalni izbori biti početak kraja jedne politike koja je naš grad dovela do toga da je postao "grad slučaj", iako je koliko do juče bio lider u mnogim oblastima, posebno u privrednim aktivnostima i preduzetništvu“.

"Stoga, očekujem vaš glas za promjene. Posebno se obraćam svim mladima u Rožajama s molbom da više ne smiju sebi dozvoliti da budu nijemi svjedoci svog propadanja i gubljenja životne perspektive. Apelujem na vas da date šansu novoj politici koju ćemo utemeljiti na snažnoj viziji, poštenju i brizi za opšte dobro, jer nam je toga najviše nedostajalo proteklih godina", rekao je Bralić.

Najbolja garancija za neophodne promjene su, prema njegovom mišljenju, novi ljudi, „što i jeste posebna prednost liste SDP“.

"Pobjeda SDP-a na lokalnim izborima značiće i prevazilaženje političkih podjela u našoj opštini. Previše smo energije bespotrebno potrošili jedni na druge, umjesto jedni za druge", rekao je Bralić.

"Posebnu pažnju posvetićemo poboljšanju uslova života ljudi na seoskim područjima – od izgradnje kvalitetnih puteva, preko adekvatnog rješavanja vodosnadbijevanja i napajanja električnom energijom. U skladu sa strateškim državnim prioritetima za razvoj poljoprivrede i stočarstva na seoskom području uložićemo napor da u saradnji sa nadležnima riješimo i pitanje napajanja katuna električnom energijom.“, rekao je Bralić koji je dodao da SDP posjeduje „etičke i profesionalne vrijednosti koje moraju krasiti politiku koja ima za cilj da vrati ugled našem gradu, a svim njegovim građanima uslove za bolji život i ukupnu sigurnost".

"Pobjeda SDP-a na lokalnim izborima značiće i prevazilaženje političkih podjela u našoj opštini. Previše smo energije bespotrebno potrošili jedni na druge, umjesto jedni za druge", rekao je Bralić.

Kalač: Apsolutna transparentnost i zakonitost u radu lokalne uprave

Faruk Kalač je kazao da rožasjki SDP posebno dobar rezultat očekuje u Koljenu i Kalačama.

"Snažna podrška koju dobijamo od građana svakodnevno za naš koncept upravljanja lokalnom upravom posebno je izražena u Koljenu i Kalačama. Sa vašom snažnom podrškom sigurni smo u dobar izborni rezultat koji će nam omogućiti da budemo stožer nove vlasti u Rožajama, koja će izvesno biti koaliciona.“, rekao je Kalač koji je dodao da će osnovni princip na kojem će insistirati prilikom sklapanja koalicionog sporazuma biti "apsolutna transparentnost i zakonitost u radu lokalne uprave, kao i uklanjanje svih biznis barijera za razvoj preduzetništva, kako bi se stvorio povoljan ambijent za privlačenje investitora, posebno naše dijaspore uz čiju finansijsku podršku najlakše možemo valorizovati na pravi način bogate prirodne potencijale kojima opština raspolaže".

Brajović: Kraj našeg opozicionog djelovanja u Rožajama

Potpredsjednik SDP Crne Gore i ministar saobraćaja Ivan Brajović je kazao da je energija koja je prisutna na predizbornim skupovima te partije najbolji pokazatelj da se energija, snaga i polet koji imaju socijaldemokrate u Rožajama ničim ne može zaustaviti.

"To znači da se bliži kraj našeg opozicionog djelovanja u Rožajama. Dragi prijatelji, u to će se svi uvjeriti 25.maja naveče kada se budu znali rezultati izbora. I naravno, najveću dobit od našeg učešća u vlasti imaće građani Rožaja", kazao je Brajović

Galerija

Bonus video: