Šabović: DPS će se bazirati na zapošljavanje i razvoj turizma u Plavu

"Našem gradu neophodan je konkretan, energičan i efikasan rad kako bi Plav iskoristio svoje potencijale"
103 pregleda 8 komentar(a)
Husnija Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Husnija Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.05.2014. 19:10h

Nosilac liste "Za evropski Plav – Milo Đukanović" Husnija Šabović poručio je danas da će Demokratska partija socijalista DPS od 26. maja voditi Plav, koja će u potpunosti biti servis građana, okrenut podsticanju novih investicija, valorizaciji potencijala i ravnomjernom razvoju.

"Nije lagodno živjeti sa spoznajom da Plav danas pripada krugu opština prepoznatih po neiskorišćenim resursima, a nadasve po visokoj stopi nezaposlenosti. Teško je svjedočiti činjenici da su razvojni tokovi u našem gradu u proteklom periodu gotovo stali. Otud, program koji Demokratska partija socijalista nudi svojim sugrađanima, skup je realnih ciljeva koji će doprinijeti promjenama u korist svih građana Plava. Prioriteti buduće lokalne vlasti počivaće na stvaranju preduslova za investicije kroz koje ćemo omogućiti nova zaposlenja za naše sugrađane, na valorizaciji turističkih potencijala među kojima su, u prvom redu Prokletije i Plavsko jezero, na saobraćajno - infrastrukturnim projektima i čvršćem međunarodnom povezivanju i na ravnomjernom razvoju svih djelova plavske opštine. Samo takav koncept recept je za uspješnu budućnost Plava", kazao je Šabović.

Nosilac liste DPS-a u Plavu dodaje da su iz perioda kada su vršili vlast, ostala djela koja najbolje govore o stručnom pristupu kandidata koji su i ovog puta okupljeni oko liste "Za evropski Plav – Milo Đukanović".

"Jedini smo koji pred građane Plava i ovog puta izlaze sa konkretnim rješenjima za sve izraženije probleme u funkcionisanju naše lokalne zajednice. Jedini smo koji su svojim prethodnim radom dokazali da mogu uspješno voditi lokalnu upravu. I zato, pravi izbor, ovog je puta više nego jasan. Lista "Za evropski Plav – Milo Đukanović" reprezent je građanskog koncepta Opštine Plav. Udruženi oko zajedničkih ciljeva, koji se ne razlikuju od težnji naših sugrađana, već 26. maja nastavićemo tamo gdje smo stali prije dvije godine – putem razvoja svakog dijela teritorije Opštine Plav", smatra Šabović.

Šabović na kraju ističe da stanovnici Plava ne žele da čekaju.

“Njima nijesu potrebna nerealna obećanja. Našem gradu neophodan je konkretan, energičan i efikasan rad kako bi Plav iskoristio svoje potencijale. Našim sugrađanima neophodna je nova lokalna vlast koja će odgovoriti izazovu aktuelnog momenta. Zbog svega toga, vrijeme je da i Plav krene tokovima razvoja - zrelo naprijed“, poručuje Šabović.

Bonus video: