Privući investitore

DF Bar: Imamo recept za obnovu "Primorke"

DF navodi da se to može ostvariti u bliskoj budućnosti, po principu privatno-javnog partnerstva “i sa dosta rada”
112 pregleda 9 komentar(a)
Primorka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Primorka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.05.2014. 14:58h

Demokratski front Bara saopštio je danas ima formulu za projekat stvaranja nove prehrambene industrije “Primorka” koja bi opet zapošljavala veliki broj građana Bara i bila regionalni otkupni centar.

DF navodi da se to može ostvariti u bliskoj budućnosti, po principu privatno-javnog partnerstva "i sa dosta rada".

Dragan Tufegdžić, odbornički kandidat DF, rekao je da treba sagledati da li opština posjeduje zemljište na kome bi se izgradila nova fabrika, te stvoriti tim koji bi radio na idejnom projektu buduće fabrike i indentifikaciji potencijalnih investitora iz ove djelatnosti.

"Uz kvalitetan projekat i preslikavanje svih onih prednosti na kojima je i nastala stara "Primorka", ne sumnjamo da ćemo privući zdravog investitora koji hoće da radi i zaradi, a time i uposli veliki broj radnika.

DF ima ideje, tim i želju da angažuje istinske eksperte koji će reanimirati, a potom i razvijati barsku privredu koju je, uključujući i "Primorku", DPS-SDP vlast brutalno uništila", izjavio je danas Tufegdžić.

On je dodao da je većina privatizacija u Baru, “pa i same "Primorke", rađena po principu "kupi, rasprodaj sirovine i zdravo tkivo, uništi i na kraju prodaj zemlju".

Navodeći da “Primorka” leži na 60.000 kvadratnih metara vrijedne i plodne zemlje, Tufegdžić je dodao da je država morala “i kao jedan od povjerilaca” da se više uključi ili pozove nadležne državne organe koji bi ispitali da li se poštuje privatizacioni ugovor kod “Primorke” koja je bukvalno fizički uništavana i rasprodavana.

"Nešto što je bilo brend bilo je teže uništiti nego učiniti profitabilnom organizacijom. Mogla je i morala naša "Primorka" biti regionalni, ako ne i šire, lider u proizvodnji soka od nara, mandarina, otkupni centar za masline i proizvodnju kvalitetnog maslinovog ulja, a dešavalo se da u voćnjacima barskih domaćina na zemlji trunu mandarine i pomorandže jer nema ko da ih otkupi. Poslovodstvu "Primorke" koje je zadalo smrtonosni udarac ovom preduzeću i vladajućoj garnituri iz DPS-SDP koalicije, preče je bilo punjenje privatnih džepova po svaku cijenu, od opstanka i razvoja nekada hiper rentabilne kompanije. Bivši radnici "Primorke" danas gladuju a oni koji su je opljačkali i sahranili, uživaju u plodovima pljačke, u velelepnim ličnim hotelima, motelima, vilama, voze džipove čija vrijednost premašuje vrijednost prosječnog stana ili kuće", zaključio je Tufegdžić.

Preporučujemo za Vas