ELPG obećava: Na mjestu bivšeg bioskopa izgradićemo gradsko pozorište

“Ovo mjesto je u srcu svih Podgoričana i treba da bude početna tačka odakle će da krene nova kultura, novi duh Podgorice”
58 pregleda 2 komentar(a)
Kino Kultura, Foto: Luka Zeković
Kino Kultura, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.05.2014. 10:15h

Koalicija Evropsko lice Podgorice uradiće sve da na mjestu bivšeg bioskopa Kultura izgradi novo gradsko pozorište, poručio je kandidat za gradonačelnika Dragan Bogojević.

Mladi koalicije Evropsko lice Podgorice performansom su, na mjestu srušenog bioskopa Kuktura, skrenuli pažnju javnosti na, kako je saopšteno, dosadašnji nedostatak sluha za potrebe za kulturom i umjetnošću stanovnika Podgorice kao i na bahati odnos aktuelne vlasti prema simbolima Grada.

“Nosilac liste Bogojević je kazao da svaki grad koji njeguje kulturu njeguje i dušu grada i da će koalicija uraditi sve da na prostoru bivšeg bioskopa izgradi, ako ne Kulturu onda sigurno novo gradsko pozorište”, kaže se u saopštenju.

Kandidatkinja na izbornoj listi Marija Blagojević rekla je da je bivši bioskop Kultura mjesto koje je u srcu svih Podgoričana i sa tog mjesta treba da krene nova kultura i novi duh Podgorice.

“Ovo mjesto je u srcu svih Podgoričana i treba da bude početna tačka odakle će da krene nova kultura, novi duh Podgorice”, naglasila je Blagojević.

Kandidat na izbornoj listi Luka Rakčević rekao je da je Kultura preživjela drugi Svjestki rat, ali nije preživjela nedostatak sluha za kulturom , dodajući da je nedostatak kulture srušio Kulturu.

Rakčević je, kako je saopšteno, najavio da će buduće gradsko pozorište koje će nići na ovom mjestu imati lice nekadašnjeg kina Kultura.

“Mladi koalicije Evropsko lice Podgorice poslali su poruku da je krajnje vrijeme da počnemo da njegujemo kulturu i da buduća lokalna uprava Evropskog lica Podgorice neće zakidati na kulturi kao jednom od najvažnijih segmenata u razvoju grada i društva”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: