Milić: Jedini sam bio i kod Obame i kod Putina

"Imao sam jednu besanu noć i to u Minsku, jer je Rusija savladala u hokeju SAD sa 6:1 pa sam čekao da vidio hoće li Milo zbog toga da zavede neke nove sankcije Rusiji"
65 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 20:23h

Predsjednik SNP Srđan Milić poručio je sa promocije izborne liste svoje partije da bez SNP "više neće biti vlasti u Baru".

Ističući da opštinu "treba znati voditi", Milić je pristalicama u prepunoj sali SO kazao da ova partija nije imala problema "da se sakrivamo iza nečijih imena".

Uz pozdrav "Zdravstvuj, Bar", Milić je kazao i da je njegova nedavna posjeta Rusiji izazvala "dosta polemike".

"Nije bilo odavno veće bruke i sramote od odluke Vlade Crne Gore da uvede sankcije Rusiji. Bio mi je cilj da kažem da to što priča Vlada ne misli ni 10 odsto građana Crne Gore", rekao je Milić.

On je naveo da je za vrijeme posjete imao "jednu besanu noć i to u Minsku", jer je Rusija savladala u hokeju SAD sa 6:1 "pa sam čekao da vidio hoće li Milo zbog toga da zavede neke nove sankcije Rusiji".

"Neki ne vole SNP i zato što sam u četiri mjeseca jedini bio i kod Putina i kod Obame, za razliku od bilo kojeg drugog predsjednika partije u Crnoj Gori. Nas vole i na istoku i na zapadu, ja ne bih ni bio tamo da nemam čast i privilegiju da budem predsjednik SNP-a. Onima kojima smeta što volimo Srbiju, kažem - volim Srbiju. Svima kojima je smetalo što sam otputovao u Moskvu na Dan pobjede nad fašizmom, kažem - volim Rusiju. Zbog 13. jula 1878, 13. jula 1941. i Virpazara i svih generacija koje su gradile našu državu i djece koju tako vaspitavam, kažem da najviše volim Crnu Goru", istakao je Milić.

Nosilac barske liste SNP-a Snežana Jonica ukazala je da je ponosna što iza sebe ima takvu listu, na kojoj joj u Baru zavide mnogi, "pogotovo oni koju su liste predavali zadnjeg dana jer su tražili kandidate po gradu ili su mirili zavađene kandidate".

Jonica je poručila da će se SNP izboriti da Sutomore bude opština, te da Bar bude bezbjedan grad sa odgovornom vlašću.

"Više se neće desiti da se ljudi koji dođu na funkcije uče svom poslu tek po sjedanju u fotelje, kao što radi ova vlast. Vrijeme je da u Baru zajedno odu i i DPS i SDP-to naglašavam jer je u zadnje vrijeme kod nekih naših opozicionih kolega proradila neka emocija prema SDP-u. Ja tu emociju nemam, jer im dobro pamtim i ne zaboravljam", rekla je Jonica.

Ističući da su apstinenti "godinama najveća partija u Crnoj Gori zbog koje manjina pobjeđuje većinu", Jonica je pozvala aktiviste da utiču na sve apstinente da izađu na izbore.

"Odlučio sam da uđem u politiku prije dva mjeseca jer nisam više mogao da gledam kako se krčmi Kulturni centar kao hram kulture i pretvara u partijsku ćeliju. SNP danas čuva naše tradicionalne vrijednosti i interese", kazao je odbornički kandidat arheolog Mladen Zagarčanin.

Na promociji su govorili i vanstranačke ličnosti profesor Slobodan Vuković i profesor međunarodnog prava doktorant Vladimir Leposavić koji je poručio da će glasati SNP "jer ne vara svoje birače", te odbornički kandidati Milenko Cebalović, Mišo Leković, Neda Ojdanić i Dado Marković i predsjednici opština Pljevlja i Berane dr Miloje Pupović i Dragoslav Dado Šćekić.

Galerija

Bonus video: