Pozitivna: Sutomore zapušteno i poznato po jeftinom turizmu

"Sutomore nije imalo adekvatan tretman od aktuelne DPS-SDP vlasti", kazali su iz Pozitivne
156 pregleda 9 komentar(a)
Sutomore, Foto: Facebook
Sutomore, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.05.2014. 16:28h

Sveukupni položaj Sutomora, kao regionalnog turističkog centra nije zadovoljavajući i ovo urbanistički nesređeno ljetovalište je izgubilo svoj mediteranski identitet, saopšteno je danas iz barskog odbora Pozitivne Crne Gore (PCG).

Kandidat za odbornika PCG OO Bar mr Milan Čakalović izjavio je da zapostavljeno i prepoznato po masovnom i jeftinom turizmu, Sutomore nije imalo adekvatan tretman od aktuelne DPS-SDP vlasti iako ostvaruje preko 70 posto turističkih prihoda opštine Bar.

"Ova nekadašnja perspektivna turistička lokacija, nema uređeno šetalište, kontrolisanu uličnu prodaju sa propisanim lokacijama za privremene objekte, očuvanu ambijentalnu arhitekturu, otmene restorane sa lokalnim specijatitetima i primorskom muzikom, kao ni izgrađenu marinu i sezonske plutajuće vezove. Poseban problem naše turističke perjanice predstavljaju otvoreni kanalizacioni ispusti i bespravno uzurpirane javne površine", naveo je Čakalović.

On je kazao da će Pozitivna kao dio buduće gradske vlasti pokrenuti očekivanu izgradnju treće magistralne trake “koja je već isfinansirana od strane Direkcije za saobraćaj Crne Gore” i obezbijediti konačno priključivanje na regionalni vodovod.

Iz PCG navode da će milioni eura naplaćeni iz Sutomora od prodaje gradskog zemljišta, poreza na nepokretnosti, naknade za uređenje zemljišta, boravišne takse i drugih dažbina, biti “ konačno investirani” u sanaciju i proširenje putnih pravaca, popločavanje šetališe i njegovo oplemenjivanje mediteranskom florom.

"Izgradićemo centralni kružni tok i primjereni višefunkcionalni objekat autobuske stanice, postaviti više pasarela, konačno urediti gradski trg. Konačno ćemo postaviti kolektor za otpadne vode, jer su za to budžetska sredstva određivana u više navrata. Aktivnijim učešćem opštine Bar u poboljšanju privatnog smještaja i njegovoj primjerenoj standardizaciji, uslovićemo da cijene noćenja premaše 30 eura. Uradićemo u Sutomoru sve ono što je već odavno trebala da odradi višedecenijska vladajuća koalicija. Sa kvalitetnim planiranjem i investiranjem, Sutomore će postati mjesto za provod mladih ljudi i turista koji će uživati u kvalitetnim kulturno-zabavnim i sportsko-rekreativnim sadržajima", zaključio je mr Milan Čakalović.

Bonus video: