Fico: Crna Gora spremna da postane članica NATO-a

Đukanović je zahvalio slovačkom kolegi po funkciji na pozivu u posjetu, kao na ukupnoj podršci Slovačke Crnoj Gori u procesu integracija
54 pregleda 13 komentar(a)
Robert Fico, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Robert Fico, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 15.05.2014. 16:11h

Slovačka smatra da je Crna Gora apsolutno spremna da postane članica NATO-a, saopštio je slovački premijer Robert Fico u razgovoru sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem.

Đukanović, kako je saopšteno iz Vladinog biroa za odnose s javnošću, boravi u zvaničnoj posjeti Slovačkoj.

"Slovačka je država koja koja smatra i govori da je Crna Gora apsolutno spremna da postane članica NATO-a", kazao je Fico, navodi se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio slovačkom kolegi po funkciji na pozivu u posjetu, kao na ukupnoj podršci Slovačke Crnoj Gori u procesu integracija.

"Dominantna tema razgovora bila je situacija na Zapadnom Balkanu i u tom kontekstu značaj integracionih procesa, za ukupnu stabilnost i prosperitet. Na sastanku je bilo riječi i o intenziviranju ekonomske saradnje, posebno u oblasti enegetike", navodi se u saopštenju.

Oba premijera su, dodaje se, ponovila u izjavi novinarima nakon sastanka da su politički odnosi dvije države odlični i da vjeruju da postoji prostor za njihovo dalje unapređenje u ekonomskoj razmjeni.

Bonus video: