Golubić: Sa Lekićem na čelu, vatićemo Baru stari sjaj

Prioritet je “vratiti stare i izgubljene vrijednosti po kojima je Stari Bar bio prepoznatljiv kroz decenije, pa i vijekove”
93 pregleda 44 komentar(a)
Ivica Golubić, Foto: Radomir Petrić
Ivica Golubić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.05.2014. 09:19h

Pobjeda Demokratskog fronta na predstojećim lokalnim izborima, pored ostalog, preduslov je za sanaciju neprocjenjive štete koju je Baru, njegovoj privredi, prirodi, tradiciji i arhitekturi nanijela odlazeća vlast sa DPS-om na čelu-saopštio je danas barski DF.

U izjavi za javnost odborničkog kandidata DF-a Ivice Golubića DF obećava da će dolaskom na vlast “vratiti stare i izgubljene vrijednosti po kojima je Stari Bar bio prepoznatljiv kroz decenije, pa i vijekove”.

DF osuđuje što su Stari Bar i Starobarani “dovedeni u ponižavajuće loš položaj, pa se tako život ovog dijela barske opštine sveo na išekivanje „Maslinijade“ od godine do godine”. Mimo toga, dodaje Golubić, za DPS i njegove saveznike Stari Bar je interesantan “jedino još kada dođu izbori, tada im korumpirana i negrađanska vlast obećava kule i gradove, nudi im novac za glasove i to javno”.

"Takvo ponižavanje i vrijeđanje njihovog dostojanstva i časti Starobarani nisu zaslužili. Zato je sve veći broj stanovnika Starog Bara koji najveću garanciju i nadu za vraćanje ovog kraja starim vrijednostima i razvoju ovog znamenitog kulturno-istorijskog mjesta vide u Demokratskom frontu – političkom savezu koji predvodi upravo ugledni Starobaranin, profesor Miodrag Lekić", naveo je Golubić.

DF ukazuje da arhitekturu užeg jezgra Starog Bara treba približiti nekadašnjem izgledu, te da će se DF tom poslu “iskreno posvetiti po preuzimanju vlasti u Baru nakon 25 maja”.

Stari Bar je nekada bio prepoznatljiv po kamenu, maslini, “rječju – netaknutoj prirodi”, te DF smatra da taj ambijent i u novim okolnostima treba da preovlada nad “željeznim šipkama, teškom bravarijom i sjajnim mesingom, što sve prati zagušljivi dim iz automobila koji saobraćaju između kafanskih stolova”.

Golubić dodaje da u Stari Bar treba vratiti zanate i zanatlije “u ekonomske i turističke svrhe”, navodeći da će na tome nova vlast predvođena DF-om “takođe biti veoma angažovana”.

"Podsjećajući Barane, a posebno Starobarane, da je kandidat DF Miodrag Lekić ubjedljivo na nivou Bara pobijedio kandidata DPS na predsjedničkim izborima i ovoga puta tražimo povjerenje za politiku političkog saveza koji predvodi Miodrag Lekić.

Bar je glasajući na predsjedničkim izborima za Miodraga Lekića jasno poručio da želi promjene i izlazak iz beznađa u koje je građane dovela DPS-SDP vlast. Građani Bara, za razliku od predsjedničkih izbora, kada ste glasali samo jedno ime, kada ste zaokruživali ime predsjednika Lekića, 25 maja ste u prilici da osim za Miodraga Lekića glasate za listu sa još 37 odborničkih kandidata, koje predvodi uz Lekića nesumnjivo najpopularniji Baranin –dr Srđan Kalinić", zaključio je Golubić.

Bonus video: