DIK mora opet o zapošljavanju u Montenegro airlinesu

Obrazloženje Državne izborne komisije se ne poklapa sa podacima koje je sud dobio
54 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 15:06h

Upravni sud je poništio rješenje Državne izborne komisije koja je zaključila da Montenegroeirlajnz nije prekršio Zakon o finansiranju političkih partija kada je oglasio nova radna mjesta tri dana prije raspisivanja izbora.

Sud je u odluci Državne izborne komisije našao propuste, jer se njeno obrazloženje kojim je odbila prigovor MANS-a, ne poklapa sa podacima koje je sud dobio, odnosno onima iz spisa predmeta.

Sud je našao da je Montenegro eirlajns Zavodu za zapošljavanje 21. marta podnio zahtjev za raspisivanje konkursa za osam radnih mjesta, dok je dan kasnije oglas objavljen za zapošljavanje 10 lica.

"Navedene nelogičnosti dovode u sumnju postupak provjere Zakona o finansiranju političkih partija koje je trebalo provesti po podnijetoj predstavci (MANS-a)", zaključio je sud.

Podaci se ne poklapaju ni sa ranijom izjavom izvršnog direktora avioprevoznika Živka Banjevića, koji je medijima rekao da je 21. marta predao osam oglasa za 11 izvršilaca, koji su objavljeni dan kasnije na portalu Zavoda za zapošljavanje.

Upravni sud u radu ima više od 70 tužbi NVO i stranaka u vezi sa primjenom Zakona o finansiranju partija i biračkim spiskovima.

Prije nedjelju dana donio je još tri presude po ovom osnovu, odbijajući tužbe za kršenje Zakona o finansiranju partija koje je podnio MANS protiv odluka DIK-a, kao neosnovane.

One se tiču raspisivanja oglasa za zapošljavanje na određeno vrijeme u osnovnoj školi i Sportsko-rekreativnom centru u Baru, kao i u Domu zdravlja u Kolašinu.

Bonus video: