MRSS: Odgovorili smo na zahtjev MANS-a

„Navodi poslanice Jasavić i drugih subjekata koji su zanovani na netačnim informacijama"
7 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Savo Prelević
Azra Jasavić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2014. 16:36h

Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS) odgovorna je državna institucija koja vodi transparentnu politiku, saopštili su iz tog resora, navodeći da su blagovremeno odgovorili na zahtjeve Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). U reagovanju MRSS navodi se da iz tog resora blagovremeno odgovaraju na sve zahtjeve za slobodan pristup informacijama, i da to javnost može provjeriti posredstvom njihovog sajta na kojem su objavljeni mjesečni izvještaji. Tako su, kako trvde, blagovremeno odgovorili i na zahtjeve MANS-a.“MRSS je odgovorilo, blagovrenemo i u skladu sa Zakonom, i na zahtjeve MANS-a o pitanjima koje danas u ime njih netačno saopštava poslanica Jasavić. Koji su razlozi da u ime nevladine organizacije neistine sapoštava narodna poslanica, ne znamo niti želimo znati”, kaže se u saopštenju. Iz MRSS su dodali da se takve izjave Jasavić ne zasnivaju na istinitim činjnicama, već na politikantskim izjavama kojima se želi obmanuti javnost. „Želimo javno saopštiti da MRSS sporvodi Zakon o slobodnom prisutpu informacijama i donosi odluke u zakonskom roku o svim zahtjevima NVO i pojedinaca koji su tražili pristup informacijam. Sve informacije za koje je zahtjev dozvoljen se postavljaju na sajt MRSS i dostupne su javnosti“, ukazali su iz tog resora. Iz MRSS tvrde da su oni odgovorna državna institucija koja vodi transparentnu politiku. „Navodi poslanice Jasavić i drugih subjekata koji su zanovani na netačnim informacijama, u želji da se obamne javnosti dezinfomacijama i nanese šteta ugledu MRSS i zaposlenma u ovoj instiuciji, su odraz politike koju već duže vrijeme vodi određeni

Pozitivna: MANS-u dostaviti podatke

Pozitivna Crna Gora tražila je danas od Fonda PIO i Ministarstva rada i socijalnost staranja da dostave informacije koje, kako navode, kriju od Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Poslanica Pozitivne Azra Jasavić je, shodno članu 57 Ustava Crne Gore i u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine, tražila je danas od Fonda PIO da dostavi informacije o transferima za jednokratnu socijalnu pomoć, transferima pojedincima i dodijeljenim subvencijama za proizvodnju i pružanje usluga. Od Ministarstva rada i socijalnog stranja Jasavić je tražila informacije o transferima jednokratne socijalne pomoći, transferima pojedincima i i transferima opštinama.

"Većina traženih informacija od Fonda PIO i Ministarstva rada i socijalnog staranja odnose se na period od decembra 2013. godine do aprila 2014. godine, dok se pojedine informacije tiču cijele 2013. godine. Uprkos dosadašnjim zahtjevima MANS-a da te informacije budu dostupne javnosti , ove institucije nijesu dale tražene odgovore", kazala je Jasavić.

Bonus video: