Medojević: SDP da odluči je li u vlasti ili s opozicijom

"SDP često sa opozicijom u parlamentu podržava i izvršava zakone suprotno poziciji Vlade, a ne napušta Vladu niti izaziva vanredne izbore"
83 pregleda 30 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ranko Krivokapić, Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.05.2014. 11:14h

Socijaldemokratska partija (SDP) treba da počne da se ponaša politički i demokratski, odnosno da odluči da li ostaje u aktuelnoj koaliciji ili da sa opozicijom napravi većinu za formiranje prelazne vlade, poručio je poslanik Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

On smatra da SDP treba da odluči da li će da ostane u koaliciji i da se u tom slučaju sa njima u Vladi dogovara oko ključnih pitanja i politika.

"Ukoliko uzmemo u obzir uobičajne demokratske standarde kojima težimo, odnosi u vladajućoj koaliciji u prethodne dvije godine su u mnogim elementima blokirali sprobođenje više politika i doveli u pitanje legitimitet i efikasnost Vlade, što je već odavno stvorilo političke uslove da se raspišu vanredni izbori", rekao je Medojević agenciji Mina.

Kako je naveo, imajući u vidu političku krizu u kojoj se Crna Gora nalazi, neophodno je da se formira prelazna vlada koja bi, smatra on, omogućila diskontinuitet politike zloupotrebe i krađa na izborima i omogućila brze reforme u oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

"SDP često sa opozicijom u parlamentu podržava i izvršava zakone suprotno poziciji Vlade, a ne napušta Vladu niti izaziva vanredne izbore. Odavno u Crnoj Gori postoje politički uslovi da se to desi", kazao je Medojević.

On je mišljenja da aktuelna Vlada nema saglasnost u ključnim unutrašnjim i spoljnim politikama.

"Svaki dan duže opstanka Vlade koja nema zajedničku politiku dodatno pravi troškove Crnoj Gori, i u ekonomskoj i političkoj sferi. Nadam se da će SDP brzo prekinuti agoniju i početi da se ponaša politički i demokratski", rekao je Medojević.

Prelazna vlada bi, ocijenio je Medojević, u krakom roku omogućila efikasnu "antimafijašku kampanju", zaustavila i spriječila bankrot države i stvorila uslove za prve fer i poštene izbore.

Bonus video: